لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۵ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۳۶

ادامه واکنش‌ها به مرگ بکتاش آبتین؛ کانون نویسندگان: دو زندانی اعتصاب‌کننده به بیمارستان منتقل شدند


بکتاش آبتین. ارشیو
بکتاش آبتین. ارشیو

کانون نویسندگان ایران روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد حال دو نفر از زندانیان سیاسی که «در اعتراض به قتل عامدانه‌ بکتاش آبتین» دست به اعتصاب زده بودند وخیم است و از اوین به بیمارستان منتقل شده‌اند.

این کانون اعلام کرد: «در پی تداوم اعتصاب غذای خشک ۶ نفر از زندانیان سیاسی بند ۸ زندان اوین، در اعتراض به قتل عامدانه‌ بکتاش آبتین و شرایط اسفناک زندان‌های جمهوری اسلامی، حال دو نفر از آن‌ها رو به وخامت گذاشته ‌است و ساعاتی پیش از زندان به بیمارستان منتقل شده‌اند. وضعیت جسمانی دیگر اعتصاب‌کنندگان نیز بسیار وخیم و بحرانی گزارش شده‌است.»

یک منبع مطلع به خبرنگار صدای آمریکا گفت حمید حاج جعفر کاشانی و محمود علی‌نقی دو زندانی مورد اشاره کانون نویسندگان هستند که به بیمارستان طالقانی تهران منتقل شده‌اند.

کانون نویسندگان ایران تاکید کرده که «سخت نگران وضعیت جان و سلامت اعتصاب‌کنندگان است و مصرانه از آن‌ها می‌خواهد به اعتصاب غذای خود پایان دهند.»

با گذشت یک هفته از درگذشت بکتاش آبتین، انتقادها از نقش مقامات جمهوری اسلامی در جان‌ باختن این شاعر و فیلمساز زندانی همچنان ادامه دارد.

سازمان گزارشگران بدون مرز روز شنبه از کارشناسان سازمان ملل متحد خواست «با تشکیل کمیسیون تحقیق و بررسی جهانی برای روشن شدن چگونگی مرگ بکتاش آبتین، به این گونه دیرکردهای عامدانه و وحشیانه در زندان‌های ایران که برابر با اعدام غیرقضایی است پایان دهند.»

بکتاش آبتین اواسط آذرماه در پی تشدید علائم ابتلا به کرونا به بیمارستان منتقل شده بود و انتشار تصاویر او روی تخت بیمارستان در حالی که پاهایش به تخت زنجیر شده بود، بازتاب گسترده‌ای یافت.

این شاعر زندانی سرانجام پس از یک ماه در پی وخامت وضعیت جسمی‌اش روز شنبه ۱۸ دی‌ماه در بیمارستان جان باخت.

رضا معینی مسئول دفتر افغانستان و ایران گزارشگران بدون مرز، در بیانیه‌ای تأکید کرده که «محروم کردن از حق درمان روش دانسته مقامات حکومتی ایران برای حذف منتقدان در زندان است.»

از سوی دیگر، فعالان حقوق بشر از سکته مغزی یک زندانی سیاسی به نام مهدی صالحی در پی تزریق دارو در بهداری زندان خبر می‌دهند.

مهدی صالحی، ۳۶ ساله ساکن یزدانشهر از بازداشت‌شدگان اعتراضات دی ۹۶ است که از آذر ۹۸ در زندان دستگرد اصفهان است.

آرش صادقی، زندانی سیاسی پیشین و فعال حقوق بشر در ایران، در رشته توییتی نوشت، مهدی صالحی روز سه‌شنبه ۲۱ دی به دلیل درد در «ناحیه قلب و فشار به مغز» به بهداری زندان رفته و در آن جا به او «دارویی تزریق می‌کنند که موجب تشنج» او شده است.

این فعال حقوق بشر به نقل از منابع مطلع نوشت که مهدی صالحی دچار «سکته مغزی» به علت «تزریق داروی اشتباه» و «تأخیر در اعزام وی به بیمارستانی خارج از زندان» شده است.

این زندانی سیاسی به دلیل «مشارکت در اعتراضات دی ماه ۹۶» با اتهام «محاربه، بغی، و افساد فی‌الارض» روبه‌رو شده و برای او «حکم اعدام» صادر شده است.

آرش صادقی با تأکید بر این که مهدی صالحی اتهامات وارده را رد کرده است، نوشت، او هنگام کمک به یکی از دوستانش که در جریان اعتراضات دی ۹۶ در یزدانشهر تیر خورده بود، با گلوله ساچمه‌ای از ناحیه سر آسیب دیده است.

سعید، برادر نوید افکاری با انتشار عکسی از مهدی صالحی در توییتی نوشت: «دی و مرداد و آبان با امثال مهدی معنی پیدا کردند و می‌کنند و جمهوری اسلامی هم این را خوب می‌داند که اول به آنها حکم اعدام می‌دهد و بعد در زندان با دارو قصد جانشان را می‌کند.»

پیش‌تر، هادی قائمی مدیر کمپین حقوق بشر در ایران در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا خواستار واکنش کشورهای طرف مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی نسبت به حذف فیزیکی مخالفان، منتقدان و زندانیان سیاسی در ایران شد و گفت چنین واکنشی «در تمامی موارد سیاست‌های داخلی و خارجی حکومت» تأثیر خواهد داشت.

به عقیده او، در طول چند سال متوالی روندی بسیار سیستماتیک از سوی حکومت ایران و قوه قضاییه در مورد رفتارشان با زندانیان سیاسیی و عقیدتی می‌بینیم که آن جلوگیری از درمان به‌موقع و فرستادنشان به بیمارستان در زمان بیماری‌های حاد است.

XS
SM
MD
LG