لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۰

افزایش موارد ابتلا به سرخک در ایران؛ یک متخصص: دلیل اصلی «عدم واکسیناسیون به‌موقع» است


رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت ایران از ابتلای ۹۸ نفر به سرخک خبر داده است. محمدمهدی گویا گفت از این تعداد، ۷۰ نفر اتباع خارجی هستند و ۲۸ مورد دیگر واکسینه نشده بودند.

آمار وزارت بهداشت ایران نشان می‌دهد از مبتلایان، ۲۸ نفر ایرانی، ۶۶ نفر از افغانستان و چهار نفر از پاکستان بودند و این تعداد، با بررسی بیش از سه هزار مورد مشکوک به بیماری در سراسر کشور شناسایی شده است.

دکتر مژگان قاضی‌راد، متخصص نوزادان در مرکز پزشکی ملی کودکان در واشنگتن، به صدای آمریکا گفت بهترین راه جلوگیری از سرخک واکسیناسیون کودکان است.

به گفته دکتر قاضی‌راد، علت این که سرخک در ایران شایع شده است می‌تواند این باشد که به دلیل همه‌گیری کرونا در بسیاری از کشورها، کودکان به دلیل عدم مراجعه به پزشک اطفال و ترس از کرونا و بسته بودن خیلی از مراکز درمانی برای بیماران غیر اورژانسی، از واکسیناسیون به موقع عقب افتادند و این، شرایط را برای شیوع بیماری‌ای که با واکسیناسیون کنترل می‌شود مهیا کرده است.

سازمان بهداشت جهانی و صندوق بین‌المللی اورژانس کودکان سازمان ملل متحد نسبت به افزایش خطر شیوع سرخک هشدار داده‌اند.

آمار جهانی نشان می‌دهد موارد ابتلا به سرخک در سراسر دنیا در سال ۲۰۲۲ در مقایسه با سال ۲۰۲۱، نزدیک به ۸۰ درصد افزایش یافته است.

در بیانیه این دو نهاد آمده است که در ماه‌های ژانویه و فوریه سال ۲۰۲۲، حدود ۱۷ هزار و ۳۳۸ مورد ابتلا به سرخک در سراسر جهان گزارش شد که این رقم برای سال ۲۰۲۱، نه هزار و ۶۶۵ نفر بود.

این سازمان‌ها می‌گویند ۲۳ میلیون کودک در سال ۲۰۲۰، واکسیناسیون لازم برای دوران کودکی را انجام ندادند.

سرخک یک بیماری بسیار مسری است که توسط یک ویروس ایجاد می شود. هنگامی که فرد مبتلا سرفه یا عطسه کند، ویروس از طریق هوا پخش می‌شود.

ویروس سرخک می‌تواند تا ۲ ساعت پس از حضور فرد آلوده در هوا باقی بماند. سرخک به اندازه‌ای مسری است که اگر یک نفر به آن مبتلا شود، ۹۰ درصد افراد نزدیک به او نیز در صورت عدم محافظت به این بیماری مبتلا می شوند.

سرخک با تب آغاز می‌شود و کمی بعد با سرفه، آبریزش بینی و قرمزی چشم همراه می‌شود. سپس لکه‌های ریز و قرمز از سر آغاز شده و به مرور، در دیگر نقاط بدن نیز پراکنده می‌شوند.

واکسن سرخک معمولا در قالب واکسن سه‌گانه «ام ام آر» برای سه بیماری سرخک، اوریون و سرخجه تزریق می‌شود.

معمولا توصیه می‌شود که کودکان دو دوز واکسن «ام ام آر» را دریافت کنند که اولین دز از ۱۲ تا ۱۵ ماهگی و دز دوم در ۴ تا ۶ سالگی شروع شود.

XS
SM
MD
LG