مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا هشدار داده است پس از آن که ۲۲ میلیون نوزاد واکسن سرخک را به دلیل همهگیری کرونا دریافت نکردند، این بیماری بار دیگر تبدیل به یک تهدید جهانی شده است.
این رقم ۳ میلیون نفر بیشتر از آمار سال ۲۰۱۹ است و بالاترین افزایش در دو دهه اخیر محسوب میشود.
سرخک، یک بیماری به شدت مسری است که سالانه جان بیش از ۶۰ هزار نفر را میگیرد. این بیماری در سال ۲۰۱۹ پس از ۲۳ سال به بالاترین میزان خود رسید و جان بیش از ۲۰۰ هزار نفر در سراسر جهان را گرفت.
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا در بیانیهای گفته است که به دلیل تغییر در روند خدمات درمانی، میزان مراجعه بیماران و اخلال در نظام درمانی و دسترسی به امکانات بهداشتی به دلیل همهگیری کرونا، ممکن است موارد سرخک کمتر از آن چیزی که بوده گزارش شده باشد.
رئیس بخش ایمن سازی و واکسن سازمان جهانی بهداشت گفت، در حالی که موارد سرخک در سال ۲۰۲۰ کاهش یافت، شواهد نشان میدهد که این، آرامش قبل از توفان است و خطر شیوع آن در سراسر جهان رو به افزایش است.
دکتر کیت اوبراین اضافه کرد: «بسیار مهم است که کشورها در اسرع وقت علیه کووید-۱۹ واکسینه شوند، اما این نیازمند منابع جدیدی است تا خللی در دیگر برنامههای ایمنسازی ایجاد نشود.»
او هشدار داد که در غیر این صورت، یک بیماری کشنده دیگر پس از دیگری خواهد آمد.
در ایران نیز، رئیس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، از افزایش تعداد موارد ابتلا به سرخک در کشور خبر داده است.
محسن زهرایی در گفتگو با خبرگزاری ایسنا گفت، به دلیل افزایش شیوع سرخک در کشورهای همسایه ایران، موارد ابتلا در ایران به ۸۵ مورد افزایش پیدا کرد.
به گفته او، در مناطق جنوب و شرق کشور، از جمله شهرستانهای هم مرز با افغانستان در خراسان جنوبی، کل استان سیستان و بلوچستان، بخشهای جنوبی کرمان و کل استان هرمزگان، واکسیناسیون تکمیلی انجام میشود.