در ادامه واکنشهای منفی به ابعاد و مفاد مختلف خروجی لایحه «حجاب و عفاف» از کمیسیون قضایی مجلس، گروه زیادی معتقدند که بسیاری از مواد این لایحه از جمله تعریف «جریمه بدحجابی برای رانندگان»، مقابل هم قراردادن مردم است.
وبسایت «تجارتنیوز» در مقالهای با اشاره به یکی از مواد این لایحه، که جریمه ۵۰۰ هزار تومانی برای رانندگان به دلیل «بدحجابی» یا «بیحجابی» مسافران در نظر گرفته است نوشت: «این لایحه هنوز تصویب نشده است اما بعضی رانندگان تجربیاتی در مورد جریمه بدحجابی یا لغو سفرها از سوی مسافران پس از تذکر حجاب دارند و این مسائل را منصفانه نمیدانند.»
به نوشته این وبسایت بعضی از رانندگان به ویژه فعالان حمل و نقل اینترنتی، معتقدند این گونه اقدامات مردم را به جان هم میاندازند و باعث ایجاد ناراحتی بین راننده و مسافر میشوند ضمن این که به گفته آنها، برخی از مسافران به دلیل تذکر بدحجابی سفرها را لغو میکنند یا امتیاز کمی به راننده میدهند که در هر دو صورت راننده متضرر میشود.
در ماده ۵۴ لایحه عفاف و حجاب آمده است: «هر کس در حال رانندگی با وسایل نقلیه موتوری مرتکب بیعفتی، کشف حجاب، بیحجابی یا بدپوششی شود یا فردی سوار کرده که مرتکب جرائم مذکور شود، توسط پلیس راهنمایی و رانندگی پنج میلیون ریال جریمه میشود. همچنین صدور برگ جریمه برای وسیله نقلیه مذکور نافی اعمال مجازاتهای مقرر برای مرتکب نیست.
حکم این ماده در خصوص تاکسیها و مسافربرهای اینترنتی نیز جاری میشود.»
در ادامه واکنشها به لایحه اصلاحشده «حجاب و عفاف» در مجلس شورای اسلامی یک وکیل دادگستری گفت: «این لایحه یک لایحه تقابلی است نه تعاملی ضمن آن که به طور فاحش ناقض آزادی و حقوق انسانهاست.»
حسین بیات، وکیل پایه یک دادگستری با تاکید بر اینکه «این لایحه، با آنچه در عالم واقع در حال رخ دادن است سازگار نیست و بعید است که به نتیجه برسد» تاکید کرد: «در این لایحه اصول حقوقی، قانونی، مبانی نظری و معرفتشناختی، تربیتی، جامعهشناختی و روانشناختی رعایت نشده و به نظر میرسد که مانند گذشته، نگاه نمایندگان مجلس بیشتر صیانت از هویت ایدئولوژیک نظام سیاسی است تا مواجهه با مسائل و مشکلات جامعه.»
پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، دختران و زنان زیادی از استفاده از حجاب اجباری مورد نظر جمهوری اسلامی، خودداری کرده اند.
در مقابل، برخوردها با مخالفان حجاب اجباری در شهرهای ایران تشدید شده است. با این همه، تصاویر و فیلم های منتشر شده در شبکههای اجتماعی حاکی از ادامه مقاومت مدنی دختران و زنان در ایران است.