فرانسه، آلمان و ایتالیا از اتحادیه اروپا خواستند یک طرح تحریمی ویژه برای هدف قراردادن گروه حماس ایجاد کند.
حماس که مورد حمایت جمهوری اسلامی است، از سوی شماری از کشورها از جمله آمریکا به عنوان گروهی تروریستی شناسایی شده است.
این در حالی است که وزیران امور خارجه اتحادیه اروپا روز دوشنبه برای بررسی گامهای بعدی احتمالی در واکنش به بحران جاری خاورمیانه، تشکیل جلسه میدهند.
به گزارش رویترز، از جمله اقدامات احتمالی برای بررسی در آن نشست، سرکوب مالی حماس، و ممنوعیت سفر برای شهرک نشینان اسرائیلی که مسئول خشونت در کرانه باختری معرفی شوند، خواهد بود.
در همین حال، وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد که میخائیل بوگدانوف، معاون وزیر امور خارجه این کشور، روزهای یکشنبه و دوشنبه در تماس تلفنی با حماس و دیگر گروههای فلسطینی، خواستار آزادی گروگانها شد. حماس در حمله ۱۵ مهر به جنوب اسرائيل حدود ۲۴۰ نفر از شهروندان کشورهای مختلف را گروگان گرفتند.
هفته گذشته نیز ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با رهبران کشورهای مختلف خاورمیانه گفتوگو کرده بود و این درخواست در پی آن گفتگوها اعلام عمومی میشود.
سفر ۱۲ فرستاده شورای امنیت به مصر
در مصر، حدود ۱۲ فرستاده شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه برای بازدید از مرز مصر با نوار غزه به مصر رفتند. سفر آنها چند روز پس از آن صورت میگیرد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، هشدار داد که هزاران نفر در غزه «صرفا گرسنه» هستند.
درگیریها بین اسرائیل و حماس روز دوشنبه در سراسر غزه تشدید شد و نگرانیهای سازمان ملل در خصوص نظم عمومی و مهاجرت دسته جمعی فلسطینیها به مصر شدت گرفته است.
طی درگیریهای دو ماه گذشته بخش عمده ۲.۳ میلیون نفر از ساکنان غزه از خانههای خود رانده شدهاند و ساکنان میگویند که یافتن پناهگاه در این منطقه پرجمعیت غیرممکن است.
گزارشها میگویند در حال حاضر حدود ۱۸هزار نفر در غزه کشته شدهاند.
جنگ جاری پس از حمله ۱۵ مهر حماس و جهاد اسلامی به جنوب اسرائيل و کشتن حدود ۱۲۰۰ نفر آغاز شد.