دومین جلسه دادگاه ناهید تقوی شهروند ایرانی-آلمانی و مهران رئوف، شهروند ایرانی-بریتانیایی زندانی در ایران، روز یکشنبه ۲۳ خرداد برگزار شد.
مصطفی نیلی وکیل مدافع مهران رئوف در حساب توییتر خود با اعلام برگزاری جلسه دوم محاکمه موکلان خود نوشت: «امروز دومین جلسه محاکمه موکلین خانمها ناهید تقوی، سمیه کارگر، بهاره سلیمانی، نازنین محمدنژاد، و آقای مهران رئوف برگزار شد.»
امروز دومین جلسه محاکمه موکلین خانمها #ناهید_تقوی، #سمیه_کارگر، #بهاره_سی_سلیمانی و #نازنین_محمدنژاد و آقای #مهران_رئوف برگزار شد.
— مصطفی نیلی (@MostafaNili58) June 13, 2021
همچنین آقای #مهران_رئوف دیروز عصر بعد از حدود ۸ ماه از بند امنیتی ۲الف به بند ۱ زندان اوین منتقل شد.
وی در ادامه این توییت اشاره کرده که مهران رئوف از عصر روز شنبه، بعد از حدود هشت ماه، از بند امنیتی دو الف، به بند یک زندان اوین منتقل شده است.
هریبرت هیرته نماینده پارلمان آلمان نیز نوشته است که ناهید تقوی تهدیدی علیه امنیت ملی ایران نیست، و با همکاران خود در پارلمان روند محاکمه او را پیگیری میکند.
Heute fand der nächste Prozesstag für Nahid Taghavi statt. Ich als politischer Pate, aber auch viele KollegInnen im Deutschen Bundestag beobachten das Verfahren sehr genau. Frau Taghavi war und ist keine Gefähdung der nationalen Sicherheit des Irans, daher: #FreeNahid pic.twitter.com/o0ZubNvOce
— Heribert Hirte (@HHirte) June 13, 2021
مریم کلارن، فرزند خانم تقوی، پیشتر به صدای آمریکا گفته بود، به وی اجازه دسترسی به وکیل مستقل و اختیاری داده نشده و بازپرس پرونده به اعضای خانواده گفته است که برای دسترسی به پرونده، تنها میتوانند از فهرست وکلای تسخیری اصل ۴۸، وکیل انتخاب کنند. قوه قضاییه هنوز توضیحی درباره علت بازداشت ناهید تقوی نداده است.
ناهید تقوی روز جمعه ۲۵ مهر ماه سال جاری پس از تفتیش منزل و ضبط برخی از لوازم شخصی خود، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. در طول این مدت خانواده این زندانی سیاسی تنها دو بار اجازه ملاقات با او را داشتهاند.
ستار رحمانی، از نزدیکان مهران رئوف نیز به صدای آمریکا گفته بود، این فعال کارگری به همراه ۱۵ نفر دیگر قربانی توطئه ماموران امنیتی و سپاه پاسداران ایران شدهاند و در جایی که این افراد با هم دیدار میکردند، سپاه با فرستادن یک زن به بهانه کار کردن در آنجا، اطلاعاتی را علیه این افراد جمعآوری کرد و در نهایت موجب بازداشت رئوف و دیگران شد.
مهران رئوف، ۶۴ ساله، زندانی دو تابعیتی ایرانی بریتانیایی نیز ۲۵ مهر ماه گذشته با هجوم نیروهای سپاه پاسداران به منزلش، بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. او ماهها در حبس انفرادی طولانیمدت نگه داشته شده است.
در حال حاضر به غیر از ناهید تقوی و مهران رئوف، چندین شهروند آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله سیامک و باقر نمازی، ارس امیری، کامران قادری، مسعود مصاحب، و انوشه آشوری - در ایران زندانی هستند.
ایران در چند سال اخیر بازداشت شهروندان خارجی و دو تابعیتی را تشدید کرده است. وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بیدلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.