لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۸ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۷:۰۷

فرزند ناهید تقوی: مادرم تاکنون در ۸۰ جلسه مجموعاً هزار ساعت بازجویی شده است


تصویری از ناهید تقوی، زندانی دو تابعیتی ایرانی - آلمانی در کنار فرزند خود مریم کلارن. (سمت چپ)
تصویری از ناهید تقوی، زندانی دو تابعیتی ایرانی - آلمانی در کنار فرزند خود مریم کلارن. (سمت چپ)

فرزند ناهید تقوی،‌ شهروند دوتابعیتی ایرانی- آلمانی که از اواخر مهر ماه بازداشت و به زندان اوین منتقل شده است، می‌گوید در مدت بیش از ۱۴۰ روزی که از بازداشت این زندانی سیاسی می‌گذرد او روی هم «هزار ساعت» بازجویی شده است.

مریم کلارن، فرزند ناهید تقوی، در گفتگویی اختصاصی با صدای آمریکا گفت، ۱۴۷ روز از بازداشت این مادرش توسط نیروهای سپاه پاسداران می‌گذرد و در طول این مدت به او اجازه دسترسی به وکیل مستقل و اختیاری داده نشده است. به گفته او، بازپرس پرونده به اعضای خانواده گفته است که برای دسترسی به پرونده تنها می‌توانند از لیست وکلای تسخیری اصل ۴۸، وکیل انتخاب کنند.

فرزند این زندانی سیاسی می‌گوید: «چیزی که برای من خیلی غیر قابل فهم است، این است که چطور ممکن است فقط وکیل‌هایی که دولت جمهوری اسلامی قبول دارد می‌توانند به پرونده دسترسی داشته باشند.»

خانم کلارن به صدای آمریکا گفت،‌ این زندانی دو تابعیتی که از زمان بازداشت به سلول انفرادی بند ۲-الف سپاه پاسداران در زندان اوین منتقل شده، بارها از مقامات مسئول درخواست کرده است که او را به بندهای عمومی زندان منتقل کنند؛ درخواستی که تا به امروز با آن مخالفت شده است.

وی در ادامه با اشاره به این که مقامات مسئول با خانواده «بازی‌های روانی» می‌کنند، افزود، پس از آن که خانم تقوی شرایط نگهداری در سلول‌های انفرادی را «غیر قابل تحمل» توصیف کرد، برخی از اعضای خانواده بارها برای انتقال وی به بندهای عمومی با بازپرس پرونده ملاقات داشته‌اند؛‌ ملاقات‌هایی که در آن گفته شد این جابه‌جایی «دست کارشناس [پرونده] است.» این در حالی است که به گفته خانم کلارن، کارشناس پرونده نیز به خانم تقوی گفته است این جابه‌جایی دست بازپرس پرونده است.

مریم کلارن در رابطه به وضعیت پرونده این زندانی دو تابعیتی به صدای آمریکا گفت، در ابتدا اتهامات او امنیتی اعلام شده بود؛ اما به دلیل دسترسی نداشتن به پرونده، اطلاع دقیقی از اتهامات وارد شده در دست نیست.

خانم کلارن در ادامه افزود: «ما در تاریکی هستیم و من تا وقتی که وکیل - ‌وکیل مستقل - به پرونده دسترسی نداشته باشد و بگوید که اتهامات چه هستند و ما چگونه می‌توانیم از ناهید دفاع کنیم من اصلا تمام این پروسه که الان دارد پیش میرود را قبول ندارم.‌.. الان کم مانده برسیم به دادگاهی که اصلا هیچ معنی برای من ندارد و حکم را سپاه پاسداران حتما برای خودش تعیین کرده و قاضی آن را فقط خواهد گفت.»

فرزند ناهید تقوی همچنین به صدای آمریکا گفت،‌ در ملاقات‌هایی که تا به امروز صورت گرفته‌ اثری از شکنجه جسمی دیده نشده است؛‌ اما به گفته وی شکنجه روحی و به اصطلاح «سفید» که این زندانی دوتابعیتی تا به امروز با آن روبرو بوده به همان اندازه شکنجه جسمی آزاردهنده است.

ناهید تقوی روز جمعه ۲۵ مهر ماه سال جاری پس از تفتیش منزل و ضبط برخی از لوازم شخصی خود،‌ توسط نیروهای امنیتی بازداشت، به زندان اوین منتقل شد. در طول این مدت خانواده این زندانی سیاسی تنها دو بار اجازه ملاقات با او را داشته‌اند.

فرزند این زندانی دو تابعیتی ایرانی- آلمانی در رابطه با روند رسیدگی به پرونده مادرش از سوی دولت آلمان گفت: «با دولت آلمان هر هفته در تماس هستم ... و آنها به من می‌گویند تلاش‌شان را می‌کنند.»

خانم کلارن در ادامه با اشاره به گفتگوی مقامات کشورهایی همچون انگلستان، فرانسه، ‌آمریکا، و آلمان بر سر توافقات مربوط به برجام افزود، نقض حقوق بشر باید بخشی از این صحبت‌ها باشد و اگر در این رابطه صحبتی نشود کشورهای غربی نیز در رابطه با نقض حقوق بشر در ایران گناهکار و متهم هستند.

مریم کلارن در انتها با اشاره به اهمیت اطلاع رسانی به صدای آمریکا گفت:‌ «اطلاع رسانی مهمترین کاری است که می‌شود برای یک زندانی کرد. یعنی هر کسی به شما گفت سکوت کنید و پشت پرده این مسائل حل می‌شود، دروغ است و من مطمئن هستم این اطلاع رسانی و این که از لحاظ عمومی مردم بفهمند چه دارد روی می‌دهد، فشار را از روی زندانی کم می‌کند.»

در حال حاضر به غیر از ناهید تقوی، چندین شهروند آمریکایی و غیرآمریکایی - از جمله سیامک و باقر نمازی، ارس امیری، کامران قادری، ‌مسعود مصاحب، و انوشه آشوری - در ایران زندانی هستند.

ایران در چند سال اخیر بازداشت شهروندان خارجی و دو تابعیتی را تشدید کرده است. وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بی‌دلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.

XS
SM
MD
LG