فرزند انوشه آشوری، زندانی دوتابعیتی بریتانیایی ایرانی، میگوید در زمان بازجویی پدرش را تهدید کردهاند که خانوادهاش را در بریتانیا «مورد آزار و اذیت» قرار خواهند داد.
الیکا آشوری، دختر انوشه آشوری، زندانی دوتابعیتی بریتانیایی ایرانی، روز دوشنبه ۱۶ تیر ماه در گفتگو با صدای آمریکا گفت، این زندانی دوتابعیتی در دادگاه بدوی که به قضاوت قاضی صلواتی برگزار شده بود از حق دسترسی به وکیل محروم بوده و پس از در اختیار گرفتن وکیل هم، مقامات قضایی تا روز دادگاه تجدیدنظر به وکیل اجازه دسترسی و بررسی پرونده را ندادهاند.
آقای انوشه آشوری یک مهندس عمران است که اواسط مرداد ماه سال ۱۳۹۶ زمانی که برای دیدار و مراقبت از مادرش به ایران رفته بود، بازداشت و پس از مدتی به اتهام جاسوسی برای اسرائیل به ۱۲ سال زندان و پرداخت ۳۳ هزار یورو محکوم شد؛ اتهاماتی که اعضای خانواده آقای آشوری آن را ساختگی میدانند.
به گفته الیکا آشوری، وکیل پس از بررسی پرونده خاطرنشان کرده است که هیچ مدرکی دال بر اتهام جاسوسی در پرونده این زندانی دوتابعیتی وجود نداشته است؛ اما با این حال آقای انوشه آشوری به جاسوسی برای دولت اسرائیل محکوم شد.
فرزند انوشه آشوری، زندانی دوتابعیتی بریتانیایی ایرانی، به صدای آمریکا گفت: «پدرم در چهار ماهی که مورد بازجویی قرار گرفته است بارها برای اعتراف به اتهام عنوان شده مورد تهدید قرار گرفته است. بازجو میگفت اطلاع دارند محل کار و زندگی خانواده او کجا است و جمهوری اسلامی افراد وابستهای در بریتانیا دارد که میتوانند خانواده وی را مورد آزار و اذیت قرار دهند و اگر اعتراف به جاسوسی نکند، این کار [آزار و اذیت خانوادهاش] را خواهند کرد.»
الیکا آشوری بادآور شد که به گفته وزارت امور خارجه بریتانیا در حال حاضر دستکم ۱۲ زندانی دو تابعیتی بریتانیایی ایرانی و شهروند بریتانیایی در زندانهای ایران زندانی هستند.
تحلیلگران غربی میگویند جمهوری اسلامی از افراد دو تابعیتی به عنوان گروگان استفاده میکند تا از دولتهای غربی پول و امتیاز بگیرد.
الیکا آشوری در رابطه با دلیل سکوت خانواده در ابتدای بازداشت انوشه آشوری، زندانی دوتابعیتی بریتانیایی ایرانی به صدای آمریکا گفت: «سال اول با کسی تماس نگرفتیم، چون میترسیدیم و نمیدانستیم خبررسانی کردن آن اثر مثبت در پرونده پدرم خواهد داشت یا منفی. و تنها دلیلی که پس از یک سال با وزارت امور خارجه بریتانیا تماس گرفتیم این بود که در زمان بازداشت پاسپورت بریتانیایی پدرم را ضبط کرده بودند و او میترسید جمهوری اسلامی از آن سوءاستفاده کند.»
الیکا آشوری میگوید، از آن جایی که پیشرفت خاصی در پرونده پدرش صورت نگرفت، خانواده این زندانی دوتابعیتی بریتانیایی ایرانی خودشان دست به کار شدند و خبر بازداشت و زندانی شدن او را اطلاعرسانی کردند.
خانم آشوری همچنین با اشاره به شیوع ویروس کرونا در زندانهای ایران و ابراز نگرانی از وضعیت سلامت پدر خود در زندان اوین گفت: «وضعیت بهداشتی زندان مناسب نبوده و زندان اوین از نظر بهداشتی آمادگی پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا را ندارد و تا امروز هم، هیچگونه لوازم بهداشتی از جمله ماسک و مایع ضدعفونی کننده در اختیار زندانیان قرار نگرفته است.»
به گفته فرزند آقای آشوری، با آن که این زندانی دو تابعیتی از مشکلات پزشکی مرتبط با دندان و زانو رنج میبرد، اما تا به امروز برای مداوا حق استفاده از مراکز درمانی خارج از زندان به او داده نشده است و خانواده نگران هستند سلامت آقای آشوری در شرایط زندگی در زندان به خطر بیافتد.
جمهوری اسلامی با شروع گسترش ویروس کرونا، شماری از شهروندان دوتابعیتی مانند نازنین زاغری رتکلیف را از زندان به مرخصی فرستاده ولی بقیه مانند انوشه آشوری و سیامک نمازی هنوز زندانی هستند.
ایران در چند سال اخیر بازداشت شهروندان خارجی و دو تابعیتی را تشدید کرده است.
وزارت خارجه ایالات متحده بارها بازداشت بیدلیل و خودسرانه شهروندان آمریکا و کشورهای دیگر، از جمله ایرانیان دوتابعیتی، توسط رژیم جمهوری اسلامی را محکوم کرده و خواستار آزادی بلافاصله و بی قید و شرط آنها شده است.