لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۱

گسترش کارزار «نه به جمهوری اسلامی» و حمایت سازمان‌ها، احزاب، و نهاد‌های مختلف از این کارزار


لوگوی کارزار نه به جمهوری اسلامی
لوگوی کارزار نه به جمهوری اسلامی

برخی از سازمان‌ها و احزاب سیاسی و مدنی، نهاد‌های فرهنگی و پژوهشی، رسانه‌ها و ناشران ایرانی با حمایت از کارزار «نه به جمهوری اسلامی» خواستار انعکاس بیشتر این کارزار شدند و اعلام کردند «فریاد نه به جمھوری اسلامی در جای‌جای ایران طنین‌افکن شده است.»

بیش از ۱۱۵ سازمان و حزب سیاسی و مدنی، نهاد فرهنگی و پژوهشی، رسانه و ناشر، در حمایت از دست‌کم هزار و پانصد نفر از فعالان سیاسی و مدنی، هنرمند و ورزشکار، نویسنده و استاد دانشگاه، و شهروندان ایرانی که به کارزار «نه به جمهوری اسلامی» پیوسته‌اند، با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند: «گسترش کارزار نه به جمھوری اسلامی در پیوند با دیگر حرکت‌ھای سیاسی و مدنی، نویدبخش ھمسویی و ھمگرایی بیشتر مبارزات آزادیخواھانه و عدالتجویانه مردم ایران برای رھایی از جمهوری اسلامی است.»

عبدالرضا احمدی، از اعضای دانشجویان و دانش‌آموختگان لیبرال ایران و از حامیان کارزار «نه به جمهوری اسلامی»، با اشاره به اینکه، این کارزار قرار است صدای بلندی باشد از افکاری که امروز خواست اصلی جامعه ایران و مقوله «براندازی» است به صدای آمریکا گفت: «این مطالبه اگر تا دیروز در ذهن تک تک ایرانی‌ها بود، امروز به صورت صدایی در عرصه عمومی فریاد زده می‌شود و کاری که این نامه می‌کند در واقع بازتاب این صدا است.»

وی در ادامه ضمن اشاره به موفقیت آمیز بودن این کارزار نیز افزود: «نه به جمهوری اسلامی ریسمانی شده که تمام افکار با هر گرایشی به همدیگر پیوند بخورند... این گوناگونی و این تکثری که بین همه افراد است این را تایید می‌کند.»

در میان حامیان این بیانیه اسامی سازمان‌‌ها و احزابی همچون حزب مشروطه ایران (لیبرال دموکرات)، شورای مدیریت گذار، حزب سکولار دموکرات ایرانیان، شبکه فرشگرد، جبهه متحد دانشجویی، همبستگی برای دموکراسی و حقوق بشر در ایران،‌ اتحادیه ملی برای دموکراسی در ایران (NUFDI)، سازمان زنان خاورمیانه،‌ مرکز پژوهش‌های ایران و عرب، مرکز مطالعات بلوچستان، و بسیاری دیگر به چشم می‌خورد.

با آغاز کارزار «نه به جمهوری اسلامی»، چهره‌های برجسته هنری، سیاسی، و تعداد کثیری از شهروندان ایرانی در داخل و خارج از ایران با پیوستن به این کارزار خواستار تغییر حکومت در ایران شده‌اند.

صدای آمریکا در گزارش‌های قبلی خود به پیوستن چهره‌های شاخص به این کارزار پرداخته بود. این کارزار در ابتدا با انتشار بیانیه‌ای توسط صدها کنشگر و هنرمند ایرانی از جمله شاهزاده رضا پهلوی، شاهین نجفی ‌هنرمند و پژوهشگر فلسفه هنر،‌ و شهلا انتصاری فعال سیاسی، در اولین روزهای سال ۱۴۰۰ خورشیدی آغاز شد.

ده‌ها فعال سیاسی داخل ایران نیز تنها چند روز پس از آغاز این کارزار،‌ با انتشار نامه‌ای دیگر به سازمان ملل، حکومت جمهوری اسلامی را «دزدسالار» نامیده و خواستار پشتیبانی از مردم ایران برای گذار به یک حکومت جدید از مسیر برگزاری همه‌پرسی شدند.

جمهوری اسلامی ایران در دو سال اخیر با مجموعه‌ای از اعتراضات گسترده روبرو شده است. اما به گفته رویترز و سایر نهادهای حقوق بشری،‌ این اعتراضات با خشونت سرکوب شد.

ایالات متحده آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران، توسط جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.

XS
SM
MD
LG