بعد از اینکه ۳۴ زندانی سیاسی با آغاز سال ۱۴۰۰ خورشیدی به مدت سه روز دست به اعتصاب غذا زدهاند، بیش از ۶۰۰ نفر از فعالان سیاسی و اجتماعی داخل و خارج از کشور با انتشار بیانیهای از اقدام آنها حمایت کردند. قاسم شعلهسعدی، حقوقدان، نماینده پیشین مجلس به صدای آمریکا میگوید شرایط ایران مثل یک بمب ساعتی و هر جرقهای ممکن است منجر به یک خیزش عمومی شود.
آقای شعلهسعدی یکی از امضا کنندگان این بیانیه به صدای آمریکا گفت، «در چنین شرایطی، اول مطالبات صنفی و سیاسیهای جزئی مطرح میشود، مثل آزادی زندانیان سیاسی یا درخواست مساعدت به حالشون. در سال ۵۶ و ۵۷ هم، اولین شعارها آزادی زندانیان سیاسی بود، ولی منجر شد به سقوط رژیم.»
۶۴۶ نفر از فعالان اجتماعی و سیاسی امضا کننده این بیانیه، ضمن حمایت از زندانیان سیاسی که طی روزهای گذشته دست به اعتصاب غذا زدهاند، با تاکید بر آزادی تمامی زندانیان سیاسی و ضمن اعتراض به رویه غیرقانونی و غیرانسانی تبعید و اذیت و آزار زندانیان و خانوادههایشان، نگرانی خود را از تداوم این روند اعلام نموده و خواهان توقف آن شدهاند.
آقای شعله سعدی با اشاره به صدور احکامی همچون تبعید زندانیان از زندانی به زندان دیگر و تحمیل مجازات مضاعف به زندانیان از سوی قضات قوه قضائیه گفت: «قضات نمیتوانند به عذر اینکه مامور هستند و معذور، کار خلاف قانون کنند، قضات قسم میخورند که تابع قانون و حق باشند... این قضاتی که این تصمیمات را میگیرند قطعا در آینده باید مورد محاکمه قرار بگیرند.»
پیشتر صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرده بود، طی روزهای گذشته ۲۸ نفر از زندان سیاسی، در زندانهای اوین، فشافویه و عادلآباد شیراز با انتشار نامهای خطاب به مردم ایران اعلام کردند که «به یاد و احترام رنج بیشمار گرسنگان وطن» دست به اعتصاب غذا زدهاند و به دنبال اعلام اعتصاب این زندانیان سیاسی، ۶ نفر از زنان محبوس در بند سیاسی زندان اوین نیز در حمایت از آنها دست به اعتصاب غذا زدند.
ایالات متحده آمریکا بارها و در موارد مختلف برخوردهای خشونت آمیز و سرکوب گسترده معترضان و فعالان مدنی، و نیز نقض مکرر و مداوم حقوق شهروندان ایران، توسط مقامات جمهوری اسلامی را محکوم کرده است.