لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۲۸ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۰۳

کشف ۷۱۵ سیاره جدید در ورای منظومه شمسی


دانشمندان ۷۱۵ سیاره جدید را به فهرست سیاره های شناخته شده فراتر از منظومه شمسی و در کهکشان افزوده اند و هم اکنون تعداد سیاره هایی که بشر تا به حال کشف کرده به تقریباً ۱۷۰۰ رسیده است.

ستاره شناسان اعلام کرده اند بین سیاره هایی که به تازگی کشف شده اند ۴ سیاره هستند که دو برابر و نیم از سیاره زمین بزرگ تر هستند و برای داشتن آب مایع در سطح خود در فاصله مناسبی از ستاره های مولدشان قرار دارند.

تلسکوپ فضایی کپلر اداره ملی فضا و هوانوردی ایالات متحده (ناسا) این اکتشافات را انجام داده است. این تلسکوپ که طی سال های گذشته در پی یافتن سیاره های جدید بوده، سال گذشته به دلیل مشکلاتی که در سیستم آن پدید آمد، دیگر فعال نبوده است.

تلسکوپ کپلر در سال ۲۰۰۹ به مرحله بهره برداری رسید و چهار سال پربار را در کارنامه فعالیت های خود دارد. بیش از ۱۶۰ هزار ستاره با این تلسکوپ مشاهده شدند تا نشانه هایی از سیاره های در حال عبور را ثبت کند.

ناسا روز چهارشنبه (۲۷ فوریه) در کنفرانس مطبوعاتی خود اعلام کرد تعداد سیاره هایی که کپلر مشاهده و تعداد آن ها را تایید کرده از ۲۴۶ به ۹۶۱ رسیده است.

تعداد کل سیاره هایی که در ورای منظومه شمسی کشف و وجود آن ها ثبت شده است به تقریباً ۱۷۰۰ می رسد.

داگلاس هاگینز، رئیس ماموریت اکتشاف سیاره ها در مرکز ناسا در واشنگتن در کنفرانس مطبوعاتی به خبرنگاران گفت «ما تقریباً تعداد سیاره هایی که برای بشر شناخته شده اند را به دو برابر رساندیم».

افزایش تعداد سیاره هایی که به تازگی کشف شده اند به دلیل استفاده از فن آوری تایید جدیدی است که وجود سیاره های احتمالی را به جای این که تک تک مورد مطالعه قرار دهد، به صورت دسته بندی تحلیل می کند.

سیاره های جدید شواهد پیشین در مورد وجود سیاره های کوچکی را تایید می کند که اندازه آن ها دو یا سه برابر اندازه زمین است.

سیاره هایی که به تازگی کشف شده اند نیز همچون منظومه شمسی هستند که هشت سیاره و خورشید و سیاره های کوتوله دارند.

سیاره هایی که کپلر به تازگی کشف کرده است در فاصله نزدیکی قرار دارند، بر خلاف سیاره های منظومه شمسی که از فضای داخلی عطارد به محوطه بیرونی ستاره نپتون حدود ۱۵۰ بار از مسافت خورشید نسبت به زمین دورتر هستند.

بیشتر سیاره ها در فضایی نزدیک تر از مسافتی دور ستاره های مولد خود می چرخند که ستاره زهره دور خورشید می چرخد، مسافتی که حدود ۱۰۸ میلیون کیلومتر ارزیابی می شود.

ناسا و دیگر آژانس های فضایی در حال طراحی و ساخت تلسکوپ های جدیدی هستند تا آن ها را در سیاره هایی که به اصطلاح «مناطق قابل سکونت» نامیده می شوند و در اطراف ستاره های مولد آن ها مستقر کنند که دمای جو آن ها برای آب مایع سطح سیاره مساعد است.

دو مقاله در مورد ماموریت پژوهشی کپلر در شماره ماه آتی «Astrophysical Journal » منتشر خواهند شد.
XS
SM
MD
LG