لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۴:۰۲

نماهنگ «گذار» بازتابی است از فریاد اعتراضی زنان ایران


نهال سلطانی در نمایی از نماهنگ گذار
نهال سلطانی در نمایی از نماهنگ گذار

همزمان با ادامه اعتراضات گسترده مردمی در ایران، یوسف اکرمی، نویسنده، کارگردان، و فیلمساز ساکن کانادا، نماهنگ یا موزیک ویدئویی را در حمایت از زنان و معترضان ایرانی منتشر کرد.

این اثر هنری «ترنزیشن» یا «گذار» نام دارد و با حضور باقر موذن، گیتارنواز برجسته ایرانی، و بازی نهال سلطانی ساخته شده است.

یوسف اکرمی در گذار، با رویکردی سینمایی، به بیان روایت موسیقایی خود از رویدادهای کنونی می‌پردازد و بر پیام «زن زندگی آزادی»، از محورهای اصلی اعتراضات تمرکز دارد.


این سینماگر ایرانی که تجربه ساخت آثار متنوع سیاسی و اجتماعی را در کارنامه حرفه‌ای خود دارد، به صدای آمریکا می‌گوید :«خیزش زنان ایرانی علیه حجاب، ادامه‌ راه دکتر هما دارابی است، زنی که چند سال پس از روی کار آمدن جمهوری اسلامی خود را در اعتراض به حجاب سوزاند.»

او در ادامه می‌افزاید :«شوربختانه در آن مقطع اکثر روشنفکران و گروه‌های سیاسی واکنشی به این حرکت اعتراضی ایشان نشان ندادند، و باعث شد تا از آن خاکستر سالها بعد مهسا امینی‌ها و دیگران شکل بگیرند.»

به گفته یوسف اکرمی، او در این نماهنگ، فریاد زنان ایران را از طریق «موسیقی زیبای» استاد باقر موذن انعکاس داده است.

باقر موذن
باقر موذن

باقر موذن که یکی از شناخته‌شده‌ترین نوازندگان ایرانی گیتار کلاسیک است، درباره این پروژه به صدای آمریکا می‌گوید: «جمهوری اسلامی ارتجاعی‌ترین حکومت دنیاست که با اعتصابات کارگران، تظاهرات، و اعتراضات همگانی سرنگون خواهد شد.»

او در ادامه می‌افزاید که «یوسف اکرمی از من خواست تا در این موزیک ویدئو گیتار بنوازم. انتخاب موسیقی او بسیار خوب بود، و سوژه‌ای ناب علیه حجاب، که من با کمال میل پذیرفتم.»

یوسف اکرمی، قطعه اجرا شده در این اثر را از یکی از مجموعه‌های موسیقی باقر موذن برگزیده است که همخوانی بیشتری با دیدگاه‌های تصویری او داشت.

یوسف اکرمی
یوسف اکرمی

این سینماگر ایرانی برای تأثیرگذاری بیشتر، نماهنگ را بصورت سیاه و سفید تولید کرد و در برخی صحنه‌ها از هنرنمایی نهال سلطانی، بازیگر ایرانی ساکن کانادا بهره ‌گرفته است.

به گفته یوسف اکرمی، نهال سلطانی به‌عنوان یک زن ایرانی مخالف حجاب، با اشتیاق حضور در این پروژه را پذیرفت و می‌خواست صدای زنان ایرانی باشد.

دور جدید اعتراضات ایران از ۲۵ شهریور آغاز شده و در همه استان‌های کشور جریان داشته است.

در جریان این دور اعتراضات که پس از مرگ تحت بازداشت مهسا (ژینا) امینی از سر گرفته شده است، تا کنون شعارهایی از جمله «مرگ بر خامنه‌ای»، «مرگ بر دیکتاتور»، «زن، زندگی، آزادی»، «خامنه‌ای قاتله، حکومتش باطله»، «فتنه ۵۷، عامل هر فلاکت»، «این آخرین پیامه، هدف خود نظامه»، «آذربایجان بیدار است، حامی کردستان است»، «کردستان، چشم و چراغ ایران»، «کشتن برای روسری، تا کی چنین خاک بر سری»، «نه روسری، نه توسری، آزادی و برابری»، «فکر نکنید امروزه، قرار ما هرروزه»، «وای به روزی که مسلح شویم»، «رضا شاه،‌ روحت شاد» داده شده است.

مهسا امینی ۲۲ ساله که به همراه خانواده‌اش از سقز به تهران سفر کرده‌ بود، ۲۲ شهریور توسط گشت ارشاد بازداشت و به مرکز پلیس امنیت اخلاقی، مشهور به بازداشتگاه وزرا منتقل شد. او ساعاتی بعد با آمبولانس به بیمارستان کسری برده شد و در بخش مراقبت‌های ویژه بستری شد و ۲۵ شهریور جان باخت.

XS
SM
MD
LG