لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۱۰

ابراز همبستگی جهانی با دختران ایران در روز جهانی دختر


زن، زندگی، آزادی
زن، زندگی، آزادی

سازمان ملل متحد از سال ۲۰۱۲ ، یازدهم اکتبر را روز جهانی دختر نامگذاری کرد.

این روز با هدف پشتیبانی از فرصت‌های بیشتر برای دختران و بالا بردن آگاهی در مورد نابرابری جنسیتی دختران در سطح جهان تعیین شده است.

این نابرابری شامل مواردی مانند حق دسترسی به آموزش، تغذیه، حقوق قانونی، مراقبت‌های پزشکی و محافظت در برابر تبعیض، خشونت علیه زنان، ازدواج اجباری و کودک‌همسری است و جشن روز دختر، منعکس‌کننده ظهور موفقیت‌آمیز دختران و زنان جوان در همه جوامع است.

امسال اما این روز تحت تاثیر دختران شجاع ایرانی قرار گرفت. زنان و دخترانی که بعد از تحمل ۴۰ سال ظلم و تبعیض و نابرابری در حکومت اسلامی حالا در خط مقدم مبارزه با ظلم و خشونت و اجبار هستند.

بانوی اول ایالات متحده روز سه‌شنبه با انتشار توییتی به مناسبت روز دختر از «شجاعت» زنان و دختران ایرانی در اعتراضات جاری ایران تقدیر کرد.

جیل بایدن، ‌همسر رئیس جمهوری آمریکا، روز سه‌شنبه ۱۹ مهر، نوشت: «زنان و دختران دلاور ایرانی با اقدامات شجاعانه و شعارهای زن، زندگی، آزادی صدای‌شان را به گوش همه می‌رسانند.»

در ادامه این توییت که با هشتگ «روز دختر» همراه شده، آمده است: «بدانید که جهان می‌بیند و ما می‌شنویم.»

سخنگوی کاخ سفید نیز در ابتدای کنفرانس خبری خود با اشاره به روز جهانی دختر، شجاعت زنان و دختران ایرانی در اعتراضات جاری را تحسین کرد.

کارین ژان پییر، گفت :«روز جهانی دختر، فرصتی است برای تجلیل از قدرت زنان و دختران جوان در سراسر جهان و به ویژه امروز یاد می‌کنیم از زنان و دختران شجاعی که تظاهرات جاری در ایران را رهبری می کنند، آنها که می‌خواهند و باید بتوانند آنچه می‌خواهد بپوشند و آنچه را که می‌خواهند بگویند، بدون آنکه مورد خشونت یا آزار و اذیت قرار گیرند.»

وزارت امور خارجه آمریکا هم در رشته توییتی نوشت که دختران نیرویی پرتوان در حرکت به سوی برابری جنسیتی هستند.

وزارت امور خارجه ایالات متحده در ادامه این رشته توییت، با به رسمیت شناختن اعتراضات زنان و دختران شجاع ایرانی برای دستیابی به حقوق اولیه انسانی خود اضافه کرد: «حکومت ایران تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر را در سرکوب خونین معترضان مسالمت‌جو در سراسر کشور کشته است، اعتراضاتی که با قتل مهسا امینی توسط به اصطلاح پلیس امنیت اخلاقی آغاز شد، اما اکنون دختران جوان دیگری از جمله سارینا اسماعیل‌زاده و نیکا شاکرمی به فهرست کشته‌شدگان اضافه شده‌اند.»

ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا هم از شجاعت دختران و زنان ایران که برای حقوق خود دست به اعتراض زده‌اند ستایش کرد.

پرایس، در کنفرانس خبری روز سه‌شنبه گفت: «آنچه زنان و دختران ایران در هفته‌های گذشته انجام داده و می‌دهند، خارق العاده است. کار آنها نشانی از قدرت حقوق بین‌المللی است.»

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: «این حقوق، همان اندازه که به آمریکائیان و دیگران در سراسر جهان تعلق دارد، به مردم ایران نیز تعلق دارد.»

پرایس بار دیگر بر پشتیبانی همیشگی دولت ایالات متحده از آنهایی که سعی می‌کنند حق و حقوق خود را بدون سلاح به دست گرفتن بیابند تاکید کرد و افزود: «در عمل هم، این را نشان داده‌ایم.»

پرایس اضافه کرد که آنچه بعنوان یک جنبش در واکنش به مرگ مهسا امینی شروع شد، «اکنون جنبه مهمتری برای مردم ایران پیدا کرده است.»

باراک اوباما، رئیس جمهوری پیشین آمریکا، و همسرش میشل اوباما نیز با صدور بیانیه‌ای درباره اعتراضات ایران، هم‌زمان با روز جهانی دختر، با زنان و دختران ایرانی ابراز همبستگی کردند.

آنها در این بیانیه نوشتند: «ما در همبستگی با زنان و دختران شجاع ایرانی که با اعتراضات مداوم خود برای جهان الهام‌بخش شده‌اند، کنارشان ایستاده‌ایم.»

باراک و میشل اوباما تأکید کردند که حقوقی که زنان ایران می‌خواهند «برابری، حق انتخاب پوشش، ابراز هویت، و آزادی بیان آن بدون مواجه شدن با آزار، تهدید، و خشونت» حقوقی جهانی است.

همزمان، نخست وزیر کانادا هم شعار امسال روز جهانی دختر را شایسته دختران و زنان در ایران دانست.

جاستین ترودو، شجاعت زنان، دختران و دانشجویان ایران را در برابر سرکوب حکومت جمهوری اسلامی ستود و گفت :«ما در کنار آنها ایستاده‌ایم، به همین دلیل، کانادا اقدامات بیشتری علیه حکومت ایران و به اصطلاح «پلیس اخلاق» آن اعلام کرده است.»

شعار دهمین سالگرد روز جهانی دختر، «اکنون زمان ما است، حقوق ما، آینده ما» تعیین شده است.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG