جان کری، نماینده ایالات متحده در امور تغییرات اقلیمی، روز سهشنبه ۲۷ تیرماه، در دیدار با وانگ یی، دیپلمات ارشد چین گفت: «چین و ایالات متحده میتوانند از همکاری اقلیمی برای باز تعریف روابط دیپلماتیک پیچیده خود استفاده کرده و مسیر مقابله با گرمایش جهانی را رهبری کنند.»
به گزارش خبرگزاری رویترز، نماینده ایالات متحده در امور تغییرات اقلیمی، در تالار بزرگ مردم پکن اظهار داشت، گفتوگوها میتواند شروعی تازه برای دو تولید کننده بزرگ گازهای گلخانهای در جهان باشد، که در اختلافات بر سر تایوان و تجارت غرق شدهاند.
او گفت: «امیدواریم که این گفتوگوها آغاز تعریف جدیدی از همکاری و ظرفیت برای حل اختلافات بین ما باشد.»
جان کری خطاب به نماینده چین گفت: «بسیار امیدواریم که این بتواند نه تنها آغاز گفتگو بین من و شما در زمینه آب و هوا، بلکه تغییری برای رابطه گستردهتر باشد.»
نماینده ایالات متحده در امور تغییرات اقلیمی گفت: «ضروری است که چین و آمریکا در چهار ماه باقیمانده به آغاز گفتوگوهای اقلیمی به پیشرفت واقعی دست یابند چرا که امواج گرمای شدید و بارندگی، بخشهای وسیعی از کره زمین را درنوردیده است.»
جان کری تصریح کرد که سیل و طوفانهای شدید در مقایسه با گذشته با شدت بیشتری رخ میدهد، ضمن اینکه حریقهای جنگلی همه ساله میلیونها هکتار از اراضی طبیعی را تخریب میکند. او از چین خواست برای کاهش آلودگی ناشی از گاز «متان» و کاستن از اثرات کاربرد زغال سنگ با ایالات متحده همکاری کند.
فرستاده آمریکا افزود: «امیدواریم بتوانیم در سه روز آینده، برخی از گامهای بزرگ را برداریم که سیگنالی را برای کل جهان در مورد اهداف جدی چین و ایالات متحده برای مقابله با خطر، تهدید و چالش مشترکی که توسط خود انسان برای بشریت ایجاد شده است، ارسال کند.»
در حالی که آقای کری روز دوشنبه با شی ژن هوئا، همتای چینی خود، برای بازسازی اعتماد بین دو کشور اصلی تولید کننده گازهای گلخانه ای ملاقات کرد آمریکا، ایتالیا و یونان تحت هشدارهای دمای شدید هوا قرار داشتند.
در همین حال، جاری شدن سیل در کره جنوبی ۴۰ نفر تلفات درپی داشت و در شمال شرقی آمریکا نیز سیل دستکم پنج نفر را به کام مرگ فرستاد.
همچنین، بارندگی بیامان و بیسابقه در هندوستان موجب تخلیه صدها تن از خانه و کاشانه در دهلی نو، پایتخت، شده است.
سومین سفر کری به چین به عنوان فرستاده ایالات متحده در امور تغییرات اقلیمی نشان دهنده از سرگیری رسمی دیپلماسی اقلیمی در سطح عالی بین دو کشور است.
ایالات متحده و چین بزرگترین سرمایهگذاران در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر هستند و چین به تنهایی بیش از نیمی از سرمایهگذاری جهانی در زمینه انرژیهای تجدیدپذیر را انجام داده است.