در حالی که سخنگوی قوه قضاییه از اجرایی شدن حکم شش سال زندان برای جعفر پناهی خبر داده است، کمپین حقوق بشر ایران زندانی کردن این فیلمساز ایرانی را «شرمآور» توصیف کرد.
کمپین حقوق بشر ایران میگوید که تنها جرم او «سخن گفتن علیه خشونت و سرکوب دولتی» است.
هادی قائمی، مدیر کمپین حقوق بشر ایران روز سهشنبه ۲۸ تیر در توییتی با بیان این که این نهاد حقوق بشری بازداشت جعفر پناهی را «به شدت محکوم» میکند، خواستار آن شد که «همه حامیان سینما و هنر، با صدای بلند بازداشت او را محکوم کنند.
کمپین حقوق بشر ایران همچنین در توییتی با انتشار بخشی از فیلم «تاکسی» ساخته جعفر پناهی با حضور نسرین ستوده وکیل مدافع حقوق بشر، بخشی از این فیلم را یادآوری کرد که خانم ستوده شرح میدهد جمهوری اسلامی چگونه زندانیان سیاسی را حتی پس از آزادی کنترل میکند.
جعفر پناهی سینماگر شناختهشده روز بیستم تیر در حالی بدون احضار قبلی در مقابل دادسرای اوین بازداشت شد که برای پیگیری پرونده محمد رسولاف و مصطفی آلاحمد دو سینماگر زندانی دیگر، آن جا مراجعه کرده بود.
مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه امروز سهشنبه در بخشی از نشست رسانهای خود با بیان این که جعفر پناهی «برای تحمل کیفر حبس به بازداشتگاه اوین معرفی شده»، گفت که دادگاه انقلاب در سال ۸۹ دادنامهای را علیه پناهی به «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی» صادر کرد و او به ۵ سال حبس محکوم شد و با احتساب حکم یک سال حبس به اتهام «فعالیت تبلیغی علیه نظام» مجموعا شش سال حبس داشت. ستایشی تاکید کرد: «این دادنامه قطعی و لازم الاجرا است.»
اظهارات سخنگوی قوه قضاییه در حالی است که آقای پناهی بدون احضار رسمی و در گردهمایی مقابل زندان اوین بازداشت شده و به بند عمومی این زندان انتقال داده شده است.
پیش از این طاهره سعیدی، همسر این فیلمساز نامآشنا، در گفتوگو با صدای آمریکا نحوه بازداشت جعفر پناهی را «مصداق گروگانگیری» خوانده و گفته است که او از آن سال تاکنون آزاد بوده و «تنها احکام محرومیتش از کار هنری و فعالیتهای اجتماعی و ممنوعالخروجی او اجرا شده بود.»
پیشتر، دستاندرکاران جشنواره فیلم کن با صدور بیانیهای از مقامات جمهوری اسلامی خواستند تا سه فیلمساز ایرانی محمد رسولاف، مصطفی آل احمد و جعفر پناهی را فورا آزاد کنند.
جشنواره کن این دستگیریها و همچنین «موج سرکوب آشکارایی را که علیه هنرمندان ایران جریان دارد» به شدت محکوم کرده است.