یک هیئت بلندپایه اسرائیلی به سرپرستی دیوید بارنیا، رئیس موساد، روز دوشنبه برای مذاکرات غیرمستقیم با حماس وارد قطر شد.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام اسرائیلی گزارش داد که هدف از این مذاکرات تضمین آتشبس شش هفتهای و آزادی ۴۰ گروگان اسرائیلی ربودهشده توسط حماس خواهد بود.
مقام اسرائیلی با اشاره به دشواریهای نمایندگان حماس در برقراری ارتباط با رهبران خود در غزه تخمین زد این دور از مذاکرات دستکم دو هفته طول خواهد کشید.
روزنامه اسرائیلی هآرتص نیز به نقل از یک مقام این کشور گزارش داد مذاکرات دستکم دو هفته طول خواهد کشید.
به گفته این مقام، مذاکرات با یحیی سنوار، رهبر دفتر سیاسی حماس در نوار غزه، انجام خواهد شد و بنابراین هر تغییر در چارچوب مذاکرات ممکن است ۲۴ تا ۳۶ ساعت طول بکشد.
این نخستین دور از مذاکرات غیرمستقیم اسرائیل و حماس در ماه رمضان است.
میانجیگران مذاکرات میان اسرائیل و حماس امیدوار بودند که تا پیش از آغاز ماه رمضان، آتشبس شش هفتهای میان دو طرف برقرار کنند.
اما حماس هرگونه توافق را به برقراری آتشبس دائمی در نوار غزه منوط کرده بود؛ خواستهای که با مخالفت کامل اسرائیل مواجه شد.
پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به اسرائیل که منجر به کشتهشدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه اسلام گرای تحت حمایت جمهوری اسلامی آغاز کرد.
این تهاجم موجب آواره شدن اکثریت جمعیت ٢ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه شده است که نیاز فوری به مواد غذایی و دیگر مایحتاج زندگی دارند.
به رغم تبعات ویرانکننده حمله تروریستی حماس به اسرائیل، مقامات این گروه اسلام گرا از آن زمان چندین بار تاکید کردهاند در صورت توان حملهای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.
حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشتهشده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه میگوید نزدیک به ٣٢ هزار فلسطینی ساکن غزه تاکنون کشته و حدود ٧٣ هزار تن دیگر زخمی شدهاند.
بخش فارسی صدای آمریکا نمیتواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائهشده از سوی حماس را راستیآزمایی یا تایید کند. در عین حال، اسرائیل بارها تاکید کرده است که حماس از غیر نظامیان فلسطینی به عنوان سپر انسانی استفاده می کند.
ایالات متحده آمریکا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.