لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۲۶

سقوط «یک هدف هوایی مشکوک» در شرق اسرائیل؛ رسانه‌ها: پهپاد «مقاومت اسلامی» عراق بود


آرشیو.
آرشیو.

ارتش اسرائیل اعلام کرد صبح روز دوشنبه «یک هدف هوایی مشکوک که از سمت شرق» وارد خاک اسرائیل شده بود، موجب به صدا درآمدن آژیرهای خطر در بندر ایلات شد.

طبق بیانیه ارتش اسرائیل، این «هدف» در منطقه خلیج ایلات سقوط کرد، تلفات جانی در پی نداشت، و تنها خساراتی جزئی به یک ساختمان وارد کرد.

روزنامه‌های اسرائیلی گزارش داده‌اند که «هدف» مورد اشاره ارتش این کشور یک پهپاد متعلق به «مقاومت اسلامی» در عراق، از گروه‌های نیابتی جمهوری اسلامی ایران، بوده که از حمله به یک «هدف حیاتی» در داخل اسرائیل توسط «سلاح‌های مناسب» خبر داده بود.

به گزارش تایمز اسرائیل، ارتش اسرائیل بعدتر تایید کرد که ساختمان مورد حمله در روز دوشنبه یک آشیانه هواپیما در پایگاه نیروی دریایی ایلات بوده است. بیانیه ارتش بدون اشاره به اینکه آیا تلاشی برای انهدام این پهپاد صورت گرفته افزود این حادثه در دست بررسی است.

حمله روز دوشنبه به جنوبی‌ترین شهر اسرائیل در حالی است که یک روز پیشتر، ارتش این کشور از انهدام «یک هدف هوایی مشکوک» در حال حرکت از آسمان سوریه به سمت این کشور توسط یک جنگنده ارتش خبر داده بود.

به گزارش تایمز اسرائیل، این پهپاد احتمالا در نزدیکی آسمان شهر درعا واقع در جنوب سوریه منهدم شده است.

«مقاومت اسلامی» در عراق در این ارتباط نیز مدعی حمله به یک «هدف حیاتی» در نزدیکی شهر «عیلبون» در شمال اسرائیل شده بود.

  • حملات «محور مقاومت» به اسرائیل

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر حماس به جنوب اسرائیل و آغاز تهاجم ارتش اسرائیل به غزه با هدف نابودی این گروه اسلامگرا، گروه‌های شبه‌نظامی وابسته به حکومت ایران در لبنان، سوریه، عراق، و یمن که جمهوری اسلامی از آنها به عنوان «محور مقاومت» یاد می‌کند، حملات متعددی علیه اسرائیل انجام داده‌اند.

  • حزب‌الله لبنان

حزب‌الله لبنان به عنوان مهم‌ترین گروه نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه، طی ماه‌های گذشته تقریبا به طور روزانه مناطق شمال اسرائیل را هدف حمله قرار داده و علاوه بر کشتن چندین شهروند اسرائیلی از جمله غیرنظامیان، برخی از ساکنان این منطقه را وادار به ترک خانه‌هایشان کرده است.

ارتش اسرائیل نیز در واکنش به این حملات، صدها عضو حزب‌الله از جمله برخی فرماندهان بلندپایه این گروه را هدف حملات مرگبار خود قرار داده و تصریح کرده تبعات گسترده‌شدن جنگ با حزب‌الله ممکن است کل لبنان را از خود متاثر کند.

  • حوثی‌ها

شبه‌نظامیان حوثی در یمن به عنوان یکی دیگر از گروه‌های مورد حمایت جمهوری اسلامی، از اوایل آبان سال گذشته به بهانه حمایت از فلسطینی‌ها، بارها با موشک و پهپاد به کشتی‌های تجاری بین‌المللی در خلیج عدن و دریای سرخ حمله کرده‌اند.

حوثی‌ها طی ماه‌های اخیر علاوه بر حمله به کشتی‌های حاضر در آب‌های منطقه، در چندین نوبت حملات موشکی و پهپادی علیه بندر ایلات که حدود دو هزار کیلومتر از یمن دور است، ترتیب داده‌اند.

  • شبه‌نظامیان شیعه عراقی

شبه‌نظامیان شیعه عراقی مورد حمایت حکومت ایران همانند حزب‌الله و حوثی‌ها، طی ماه‌های گذشته مدعی انجام چندین حمله علیه اسرائیل شده‌اند.

غالب حملات پهپادی شبه‌نظامیان شیعه عراقی پیش از ورود به خاک اسرائیل منهدم شده‌اند. به گزارش جروزالم پست، یک حمله پهپادی این گروه‌ها به الیاد در بلندی‌های جولان، خساراتی جزئی به برخی ساختمان‌ها وارد کرد.

  • جمهوری اسلامی، مسئول افزایش تنش‌ها

دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، در گفت‌وگویی با هفته‌نامه نیوزویک که دوشنبه هفته گذشته منتشر شد، جمهوری اسلامی ایران را مسئول افزایش تنش‌ها در منطقه خواند.

به گفته او، «[حکومت] ایران به شیوه بسیار پیچیده‌ای لبنان، یمن، عراق، و سوریه را اشغال کرده و از این کشورها برای جنگ با اسرائیل... کشورهای سنی، و همچنین غیرنظامیان بی‌گناه در جهان غرب استفاده می‌کند.»

دانیل هاگاری تصریح کرد که اسرائیل پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر «کشوری متفاوت» و دارای ارتشی متفاوت است.

این در حالی است که جمهوری اسلامی به رغم شواهد و مستندات فراوان، کنترل «محور مقاومت» را رد می‌کند اما همواره حملات گروه‌های تشکیل‌دهنده آن علیه مواضع ایالات متحده و همچنین کشور اسرائیل از جمله در روز ۱۵ مهر سال گذشته را تحسین کرده است.

XS
SM
MD
LG