رهبر گروه موسوم به «جهاد اسلامی فلسطین» تحت حمایت جمهوری اسلامی روز شنبه یازدهم فروردین، در دیدار با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی در تهران وعده پیروزی بر اسرائیل در جنگ غزه را داد.
به گزارش خبرگزاری دولتی «ایرنا»، زیاد نخاله به خبرنگاران گفت قول میدهد اسرائیل در جنگ شکست میخورد و از «حمایت» تهران تشکرکرد.
آسوشیتدپرس نوشت: ایران به طور مستقیم در جنگ اسرائیل و حماس مداخله نکرده است، اما از دو گروه نیابتی خود؛ جهاد اسلامی و حماس و حمله ۱۵ به اسرائیل را که در آن بیش از۱۲۰۰ تن کشته و ۲۵۳ تن گروگان گرفته شدند، حمایت مالی و سیاسی میکند.
اسرائیل در گذشته بارها جمهوری اسلامی را به حمایت نظامی نیز متهم کرده است.
آسوشیتدپرس اشاره کرد که اسماعیل هنیه، رهبر حماس، در تهران با زیاد نخاله دیدار کرد و طی چند روز گذشته با مقامات جمهوری اسلامی مذاکرات جداگانهای داشت.
جهاد اسلامی و حماس از سوی آمریکا و شماری از کشورها در جهان در فهرست گروههای تروریستی قرار دارند.
ترافیک حضور رهبران گروههای تروریستی در تهران همزمان با حضور نمایندگان اسرائیل و حماس در مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، مصر و قطر برای ازادی گروگانهایی است که هنوز در دست حماس هستند.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز جمعه با حضور روسای شینبت (سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل) و موساد (سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل) در مذاکرات آزادی گروگانها در مصر و قطر موافقت کرد.
در بیانیه نخست وزیر اسرائیل آمده است که او درباره مذاکرات برای آزادی گروگانها با دیوید بارنیا، رئیس موساد، و رونن بار، رئیس شینبت، صحبت کرده و اجازه داده است نمایندگان آنها در روزهای آتی به دوحه و قاهره بروند.
قرار است رئیس شینبت عازم قاهره و رئیس موساد عازم قطر شوند.
رهبر حماس در تهران اسرائیل را برای بینتیجه بودن روند مذاکرات تاکنون مقصر خواند. حماس خواستار توقف کامل جنگ، خروج نیروهای اسرائیلی از غزه و آزادی فلسطینیهای زندانی در اسرائیل است. حماس که خواهان نابودی اسرائیل است، در انتظار فرصتی است تا بتواند حمله ۱۵ مهر به اسرائیل را تکرار کند. از این رو، آخرین پیشنهاد برای ازادی گروگانها را رد کرده بود.
به گزارش شبکه تلویزیونی اسرائیلی «کانال ۱۲»، جدیدترین پیشنهادی که حماس رد کرد، شامل موافقت اسرائیل برای آزادی هشتصد زندانی فلسطینی در اسرائیل در ازای ۴۰ گروگان زن، کودک، بیمار و سالخورده در مرحله اول یک دوره آتشبس شش هفتهای بود.
آقای نتانیاهو درخواستهای حماس را «توهمآمیز» خوانده است.
متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز هشتم فروردین در باره روند مذاکرات گفت: «برخی از مسائل باقیمانده که باید حل شوند، از سختترین مسائل در رابطه با موضوعاتی هستند که بیشترین اختلافنظر در مورد آنها بین اسرائیل و حماس وجود دارد. ما فکر میکنیم که میتوان این اختلافات را از بین برد، و سعی میکنیم آنها را برطرف کنیم.»