سفیر اسرائیل در سازمان ملل متحد روز دوشنبه ۲۴ دی در نشست شورای امنیت گفت حزبالله لبنان تلاش میکند با کمک حکومت ایران دوباره قدرت بگیرد و خود را مسلح کند. او تأکید کرد این گروه مورد حمایت جمهوری اسلامی همچنان تهدیدی جدی علیه اسرائیل و ثبات منطقه است.
بر اساس اطلاعات بهروزشده آمریکا که ماه گذشته میلادی خبرگزاری رویترز گزارش آن را منتشر کرد، حزبالله احتمالا تلاش خواهد کرد تا نیروها و انبارهای تسلیحاتی خود را بازسازی کند. این موضوع یک تهدید بلندمدت برای ایالات متحده و متحدان منطقهای آن به شمار میرود.
اسرائیل و حزبالله پس از بیش از یک سال درگیری، به یک آتشبس ۶۰ روزه با میانجیگری آمریکا توافق کردند که از ۷ آذر (۲۷ نوامبر) آغاز شده است. طبق این توافق، ارتش لبنان موظف است در جنوب این کشور مستقر شود و نیروهای اسرائیل و حزبالله باید از این مناطق عقبنشینی کنند. با این حال، هر دو طرف یکدیگر را به نقض مفاد این توافق متهم کردهاند.
دنی دانون، سفیر اسرائیل در سازمان ملل، در نامهای به شورای امنیت که از ۱۵ عضو تشکیل شده است، نوشت: «در حالی که توان نظامی حزبالله در جریان جنگ به طور قابلتوجهی کاهش یافته بود، این گروه اکنون تلاش میکند تا با کمک [جمهوری اسلامی] ایران دوباره قدرت بگیرد و خود را مسلح کند.»
تا پیش از انتشار این گزارش، حزبالله یا جمهوری اسلامی به اظهارات دانون واکنش نشان ندادند. با این حال به گزارش رویترز، یک منبع لبنانی نزدیک به حزبالله این اتهامات را رد کرده است.
نماینده اسرائیل در سازمان ملل در این نامه که نسخهای از آن را رویترز دیده است، تأکید کرد که «ضروری» است دولت لبنان و جامعه بینالمللی بر جلوگیری از قاچاق سلاح، مهمات و پول از طریق مرزهای سوریه و لبنان و همچنین از طریق مسیرهای هوایی و دریایی تمرکز کنند.
او در ادامه نوشت: «از زمان دستیابی به توافق آتشبس، چندین تلاش برای انتقال سلاح و پول نقد به حزبالله انجام شده است.» دانون همچنین اشاره کرد که تقویت حضور نظامی حزبالله گاهی در نزدیکی پایگاهها و گشتهای نیروهای حافظ صلح سازمان ملل در جنوب لبنان صورت گرفته است.
دانون افزود: «با وجود این، یونیفل (نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان) تفسیر ملایمی از وظایف خود ارائه کرده و تمام اقدامات لازم را برای اطمینان از اینکه منطقه عملیاتی آنها برای فعالیتهای خصمانه مورد استفاده قرار نگیرد، انجام نداده است.»
اسرائیل مدتها است از نیروهای حافظ صلح سازمان ملل که با مأموریتی مشخص تحت قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت فعالیت میکنند، انتقاد کرده است. این قطعنامه یونیفل را ملزم میکند به نیروهای لبنانی در تضمین خلع سلاح در جنوب این کشور، به جز نیروهای وابسته به دولت لبنان، کمک کنند.
مقامات ارشد سازمان ملل متحد بارها تأکید کردهاند که یونیفل نقش حمایتی دارد و نمیتوان آن را مسئول ناتوانی طرفها در اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ دانست.
سفیر اسرائیل در سازمان ملل در پایان نامه خود خاطرنشان کرد: «ما نگرانیم که از این وضعیت درسهای لازم» گرفته نشده باشد.