نهادهای امنیتی اسرائیل پیشنهادهایی را برای حکومت غزه پس از جنگ ارائه کردهاند که شامل ایجاد یک نیروی چند ملیتی، ساخت حصار زیرزمینی و ترمینال جدید گذرگاه کالا در رفح است.
این پیشنهادها هنوز توسط نخستوزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، تأیید نشدهاند.
بر اساس گزارش تایمز اسرائیل ، نهادهای امنیتی معتقدند که ایجاد یک نیروی چندملیتی برای کنترل کلی نوار غزه بهترین راه برای جلوگیری از بازگشت حماس به قدرت است. این نیرو شامل نیروهایی از ایالات متحده، فرانسه و آلمان خواهد بود.
نهادهای امنیتی همچنین خواستار ساخت یک حصار زیرزمینی در امتداد مرز غزه و مصر هستند تا از قاچاق تسلیحات و قطعات از طریق تونلها به نوار جلوگیری شود.
علاوه بر این، نهادهای امنیتی به دنبال ساخت ترمینال جدید گذرگاه کالا در رفح با نظارت بینالمللی و اسرائیل هستند. این ترمینال قرار است جایگزین گذرگاه فعلی شود که توسط حماس کنترل میشود.
این پیشنهادها در روزهای آینده با مقامات ارشد ایالات متحده در میان گذاشته خواهد شد.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس روز چهارشنبه در یک سخنرانی تلویزیونی گفت هرگونه برنامهریزی برای غزه پس از جنگ، بدون حضور حماس، صرفا یک «توهم» است.
او انجام هر توافقی در غزه یا در موضوع فلسطین، بدون درنظر گرفتن حماس یا «گروههای مقاومت» را از پیش مردود دانست و افزود: «حماس آماده گفتوگوهایی است که بتواند حق ملت فلسطینی برای داشتن یک دولت مستقل با پایتختی بیتالمقدس را تضمین کند.»
این سخنان در حالی مطرح میشود که مقامات اسرائیل بارها اعلام کردهاند تا نابودی کامل حماس به نبرد ادامه میدهند و این گروه هیچ جایی در آینده سیاسی غزه نخواهد داشت. طرحی که مورد تائید آمریکا نیز قرار گرفته است.
شبهنظامیان حماس و جهاد اسلامی در حمله ۱۵ مهر به اسرائيل دستکم ۱۲۰۰ تن را، که اکثرا غیرنظامی بودند، کشتند و حدود ۲۴۰ تن از جمله کودکان، زنان و سالمندان را گروگان گرفتند. شماری از گروگانها به جز ۱۳۵ تن که احتمالاً برخی از آنان زنده نیستند، در آتشبس یک هفتهای بین اسرائیل و حماس آزاد شدند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، کانادا، استرالیا، و شماری دیگر از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی طبقهبندی کردهاند.