ارتش اسرائیل عملیات آزمایشی پمپاژ آب دریا در تونلهای حماس در نوار غزه را با موفقیت انجام داد. این عملیات که با هدف نابودی شبکه زیرزمینی گذرگاهها و مخفیگاههای حماس انجام شده، نشاندهنده تشدید حملات اسرائیل علیه این «گروه تروریستی» است.
اوایل این هفته، وال استریت ژورنال گزارش داد که ارتش اسرائیل پمپاژ آب دریا را به سیستم تونل زیرزمینی حماس آغاز کرده است. این اقدام در راستای تهدیدات اخیر مقامات اسرائیلی مبنی بر سیلکردن تونلهای حماس انجام شده است.
سرلشکر هرتزی هالوی، رئیس ستاد ارتش اسرائیل، هفته گذشته گفت که سیل تونلها «ایده خوبی است، اما من در مورد جزئیات آن اظهار نظر نمیکنم.»
دانیل هاگاری، سخنگوی ارتش اسرائیل، نیز میگوید که ارتش بر اساس اطلاعاتی که در مورد محل نگهداری گروگانها در اختیار دارد، عمل میکند و اقداماتی که به آنها آسیب برساند انجام نخواهد داد.
اقدام برای پر کردن تونلها با آب دریای مدیترانه که در مراحل اولیه است، تنها یکی از چندین اقدامی است که اسرائیل برای پاکسازی تونلهای حماس و تخریب آنها استفاده میکند.
مقامات اسرائیلی میگویند سیستم وسیع زیرزمینی حماس، نقش عمدهای در عملیات آنها در میدان جنگ ایفا میکند و از آن برای مانور دادن جنگجویان و ذخیره موشک و مهمات استفاده میکنند. اسرائیل همچنین معتقد است برخی از گروگانها در داخل تونلها نگهداری میشوند.
عملیات پمپاژ آب دریا به داخل تونلها ممکن است هفتهها طول بکشد.
کارشناسان محیط زیستی هشدار دادهاند که این اقدام، اثراتی طولانی مدت بر آبهای زیرزمینی نوار غزه خواهد گذاشت.
مصر در سال ۲۰۱۵ در اقدامی مشابه تونلهایی را که توسط قاچاقچیان در گذرگاه مرزی رفح با غزه استفاده میشد پر کرد و این موضوع، شکایت کشاورزان را در مورد محصولات آسیبدیدهشان برانگیخت.
شبهنظامیان حماس و جهاد اسلامی در حمله ۱۵ مهر به اسرائيل دستکم ۱۲۰۰ تن را، که اکثرا غیرنظامی بودند، کشتند و حدود ۲۴۰ تن از جمله کودکان، زنان و سالمندان را گروگان گرفتند. شماری از گروگانها به جز ۱۳۵ تن که احتمالاً برخی از آنان زنده نیستند، در آتشبس یک هفتهای بین اسرائیل و حماس آزاد شدند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، کانادا، استرالیا، و شماری دیگر از کشورها حماس را در فهرست سازمانهای تروریستی طبقهبندی کردهاند.