دفتر نخستوزیر اسرائیل روز شنبه با انتشار بیانیهای کوتاه اعلام کرد که بنیامین نتانیاهو صبح روز یکشنبه به منظور دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، عازم آمریکا خواهد شد.
این بیانیه میافزاید که آقای نتانیاهو نخستین رهبر خارجی است که پس از مراسم تحلیف آقای ترامپ، برای دیدار با او به آمریکا میرود.
بر اساس بیانیه، رهبران آمریکا و اسرائیل در این دیدار شرایط در غزه، گروگانها، و مقابله با «همه اجزای محور [شرارت حکومت] ایران» و برخی دیگر از مسائل منطقهای را به بحث خواهند گذاشت.
سفر بنیامین نتانیاهو به ایالات متحده در شرایطی انجام خواهد شد که سخنگوی دفتر او در مصاحبهای با روزنامه «جروزالمپست» گفته است اسرائیل در صورت لزوم، بدون هماهنگی آمریکا به جمهوری اسلامی حمله خواهد کرد.
عومر دوستری با اشاره به دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، گفت: «اظهارات او همچنان نشاندهنده حمایت قوی از اسرائیل است. افراد بسیاری در دولت او حضور دارند که بسیار طرفدار اسرائیل و به نفع ما "باز" هستند.»
وی اضافه کرد: «ما انتظار داریم که دولتی همسو داشته باشیم و خوشحالیم که همکاری کنیم – میتوانیم با او در خاورمیانه به دستاوردهای بزرگی برسیم.»
به گفته سخنگوی دفتر نخستوزیری اسرائیل، آقای نتانیاهو معتقد است که «سیاست تهاجمی دونالد ترامپ در دولت قبلی او باید دوباره اعمال شود.»
عومر دوستری ادامه داد: «جنگ یکی از راههای دستیابی به اهداف ما است. اگر [جمهوری اسلامی] ایران بدون حمله اسرائیل، جاهطلبیهای هستهای خود را متوقف کند، فوقالعاده خواهد بود. اما انتظار چنین چیزی را نداریم.»
او افزود: «حتی اگر [جمهوری اسلامی] ایران ادعا کند که [به تعهدات توافق هستهای و آژانس] پایبند است، باید نسبت به آن بدبین باشیم، این میتواند یک فریب باشد. سیاست قبلی ترامپ موسوم به "فشار حداکثری" جواب داد و اسرائیل انتظار دارد که برای احیای آن [سیاست] با او همکاری کند.»
هنگامی که از او درباره اظهارات دونالد ترامپ در مورد یافتن راهحلی دیپلماتیک در خصوص ایران پرسیده شد، گفت: «اگر توافقی ممکن باشد، او تلاش خواهد کرد تا به آن برسد. اما در نهایت، دیپلماسی حد و مرزی دارد. ما به آن فرصت خواهیم داد، اما زمان در حال سپری شدن است. در صورت لزوم، اقدام خواهیم کرد. چه با تأیید آمریکا، چه بدون آن.»
این مقام اسرائیلی افزود: «اسرائیل ضربات سختی به محور نفوذ [جمهوری اسلامی] ایران وارد کرده است، در غزه، لبنان و سوریه. ما همچنین به طور قابل توجهی به سامانه دفاع هوایی استراتژیک [جمهوری اسلامی] ایران، تواناییهای تولید موشک و برخی اجزای برنامه هستهای آن آسیب زدهایم. وقتی همه این عوامل را کنار هم بگذارید، [جمهوری اسلامی] ایران ممکن است احساس کند که در تنگنا قرار گرفته است، و این میتواند آنها را به سمت سرعت دادن به جاهطلبیهای هستهای سوق دهد.»
پیام عومر دوستری این بود که اسرائیل به دقت اوضاع را در ایران زیر نظر دارد. او تاکید کرد که «چشمهای ما همواره بر این موضوع متمرکز است. و در صورت لزوم، میدانیم چگونه پاسخ دهیم.»
اسرائیل به دنبال حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته، حملات سنگینی علیه حزبالله و حماس، دو گروه نیابتی عمده جمهوری اسلامی، انجام داده و علاوه بر نابودی شمار زیادی از فرماندهان و هزاران عضو این دو گروه تروریستی، زیرساختهای آنها در جنوب لبنان و غزه را نابوده کرده است.
اسرائیل همچنین در روزهای ٣١ فروردین و ۵ آبان سال جاری در پاسخ به حملات مستقیم حکومت ایران به اسرائیل در تاریخهای ۲۵ فروردین و ١۰ مهر سال جاری، مواضع این حکومت را هدف حملات مستقیم خود قرار داد و در جریان آن آسیبهای عمدههای بر توان موشکی و همچنین هستهای جمهوری اسلامی وارد کرد.