گیلاد اردان، سفیر اسرائیل در سازمان ملل اعلام کرد که آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، ارتش اسرائیل را به فهرست جهانی کشورها و نهادهایی که مرتکب «خشونت علیه کودکان» شدهاند افزوده است.
او ویدئویی از مکالمه خود با یکی از مقامات سازمان ملل را در شبکه «ایکس» پست کرد و این تصمیم را «شرمآور»، «ظالمانه» و «اشتباه» خواند.
او در این مکالمه تأکید میکند که این حماس است که از کودکان برای اهداف تروریستی خود استفاده کرده و مدارس و بیمارستانها را تبدیل به مجتمع نظامی کرده است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، در بیانیهای گفت که سازمان ملل متحد با پیوستن به کسانی که از اعضای قاتل حماس حمایت میکنند، خود را به فهرست سیاه تاریخ اضافه کرده است.
یسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل نیز گفت که این تصمیم، «پیامدهایی برای روابط اسرائیل با سازمان ملل خواهد داشت».
این فهرست جهانی در گزارشی درباره تأثیر درگیریهای مسلحانه بر کودکان گنجانده شده است که دبیرکل سازمان ملل قرار است آن را در روز ۲۵ خرداد به شورای امنیت ارائه کند.
مارگارت بشیر، خبرنگار صدای آمریکا در سازمان ملل میگوید یک دیپلمات مورد اعتماد به او گفته است که حماس و جهاد اسلامی فلسطین نیز در این لیست سیاه قرار گرفتهاند.
استفان دوجاریک، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل از انتشار مکالمه تلفنی در فضای مجازی انتقاد کرد گفت: «ضبط این تماس تلفنی و انتشار بخشی از آن در شبکه «ایکس»، تکاندهنده و غیرقابل قبول است و در طول ۲۵ سال خدمتم در این سازمان هرگز چنین چیزی ندیده بودم.»
سخنگوی دبیرکل سازمان ملل میگوید که این گزارش پس از ارائه در یک مناظره آزاد به بحث گذاشته خواهد شد.
او افزود که کشورهای عضو شورای امنیت دبیرکل را موظف کردهاند تا سالانه درباره موضوع کودکان و درگیریهای مسلحانه گزارش دهند.
شش تخلفی که این گزارش به آن میپردازد شامل قتل، معلولیت، خشونت جنسی، آدمربایی، بهرهجویی از کودکان، محروم کردن آنها از دسترسی به کمک و حمله به مدارس و بیمارستانها است ولی مشخص نیست اسرائیل، حماس و جهاد اسلامی به دلیل ارتکاب کدامیک از این تخلفها در فهرست کشورها و نهادهایی که مرتکب «خشونت علیه کودکان» شدهاند قرار گرفتهاند.
سازمان ملل ماه گذشته با استناد به دادههای وزارت بهداشت غزه از اجساد شناسایی شده اعلام کرد که دستکم ۷ هزار و ۷۹۷ کودک در غزه در طول جنگ هشت ماهه کشته شدهاند.
دفتر رسانههای دولتی غزه ادعا میکند که در مجموع حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ کودک کشته شدهاند.
شورای ملی کودکان اسرائیل میگوید ۳۸ کودک در حمله پانزدهم مهر حماس که جرقه جنگ را روشن کرد، کشته شدند و ۴۳ نفر از ۲۵۰ نفری که در آن روز گروگان گرفته شدند، کودک بودند. این کودکان به جز دو نفر آزاد شدهاند.
اسرائیل عملیات خود را در غزه پس از حمله ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل آغاز کرد که در آن شبهنظامیان تحت حمایت حکومت ایران حدود ۱۲۰۰ تن را کشتند و بیش از ۲۵۰ تن را گروگان گرفتند.
بسیاری از کشورهای جهان از جمله ایالات متحده، کانادا، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن و اسرائیل گروه حماس را سازمان تروریستی معرفی کردهاند.