لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۱۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۴۷

اسرائیل از یافتن اجساد سه گروگان دیگر در غزه خبر داد


به ترتیب از چپ به راست: میشل نیسنبائوم، خنان ایبلونکا، و اوریون هرناندز
به ترتیب از چپ به راست: میشل نیسنبائوم، خنان ایبلونکا، و اوریون هرناندز

ارتش اسرائیل صبح جمعه ۴ خرداد اعلام کرد که پیکرهای بیجان سه تن از گروگان‌های ربوده‌شده در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر شبه‌نظامیان فلسطینی به اسرائیل را پیدا کرده است.

به گفته ارتش اسرائیل سه گروگان جان‌باخته‌ای که پیکر آنها شامگاه پنجشنبه‌ ۳ خرداد در عملیات ویژه ارتش اسرائیل و سازمان اطلاعات و امنیت داخلی (شین‌بت) به اسرائیل بازگردانده شده عبارتند از:

  • اوریون هرناندز، ۳۰ ساله و دوست‌پسر شانی لوک، یکی دیگر از گروگان‌های جان‌باخته
  • خنان ایبلونکا، ۴۲ ساله و پدر دو کودک
  • میشل نیسنبائوم ۵۹ ساله

طبق بیانیه ارتش اسرائیل، در آغاز عملیات برای بیرون آوردن پیکرها، درگیری‌های شدیدی با ستیزه‌جویان فلسطینی در نوار غزه رخ داده است.

اوریون هرناندز دارای تابعیت مکزیک و فرانسه نیز بود.

او دوست‌پسر شانی لوک، زن ٢٢ ساله اسرائیلی-آلمانی بود که انتشار تصویرش در پشت یک وانت بار در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر، موجی از خشم جهانیان را برانگیخت.

هشدار: این تصویر ممکن است برای شما دلخراش باشد.
تصویری از شانی لوک، شهروند ٢٢ ساله اسرائیلی-آلمانی، پشت یک وانت‌بار که در حمله تروریستی ۱۵ مهر توسط چند تروریست فلسطینی ربوده شد
تصویری از شانی لوک، شهروند ٢٢ ساله اسرائیلی-آلمانی، پشت یک وانت‌بار که در حمله تروریستی ۱۵ مهر توسط چند تروریست فلسطینی ربوده شد
هشدار: این تصویر ممکن است برای شما دلخراش باشد - برای دیدن، اینجا را کلیک کنید
تصویری از شانی لوک، شهروند ٢٢ ساله اسرائیلی-آلمانی، پشت یک وانت‌بار که در حمله تروریستی ۱۵ مهر توسط چند تروریست فلسطینی ربوده شد

امانوئل مکرون،‌ رئیس جمهوری فرانسه، در واکنش به پیدا شدن پیکر آقای هرناندز گفت: «به خانواده و نزدیکانش فکر می‌کنم. ما در کنار آنها هستیم. فرانسه بیش از همیشه به آزادی همه گروگان‌ها متعهد است.»

خنان ایبلونکا اهل تل‌آویو و دارای دو فرزند ١٢ ساله و ٩ ساله بود.

میشل نیسنبائوم دارای تابعیت برزیل نیز بود.

لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهوری برزیل، نیز در واکنش به یافتن پیکر این شهروند برزیلی گفت کشورش همچنان به تلاش‌ها برای آزادی تمامی گروگان‌ها و فراخوان‌ها برای آتش‌بس و صلح در نوار غزه متعهد است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، و همسرش سارا نتانیاهو ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های این سه شهروند اسرائیلی گفت: «وظیفه ملی و اخلاقی ما این است که هر کاری برای بازگرداندن گروگان‌هایمان انجام دهیم و این همان کاری است که در حال انجام دادن آن هستیم.»

اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهوری اسرائیل، نیز ضمن قدردانی از ارتش و شین‌بت تصریح کرد: «وظیفه داریم همه [گروگان‌ها] را بازگردانیم- چه آنها که هنوز زنده‌اند و چه آنها که باید برای به خاک سپردن در اسرائیل بازگردانیم.»

و نهایتا، یائیر لاپید، رهبر اپوزیسیون اسرائیل، ضمن ابراز همدردی با خانواده‌های جان‌باختگان گفت با گذر زمان شانس بازگرداندن ۱۲۵ هنوز زنده در غزه کاهش می‌یابد و اسرائیل باید برای بازگرداندن آنها در اسرع وقت تمام تلاش خود را به کار گیرد.

  • پیشینه

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل تهاجم به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

در جریان مذاکرات با میانجیگری ایالات متحده، قطر، و مصر در پاییز سال گذشته، بیش از ۱۰۰ گروگان ربوده‌شده آزاد شدند. اما هنوز ١٣٣ گروگان اسرائیلی در اسارت حماس در غزه هستند و اسرائیل معتقد است دست‌کم ۱۰۰ تن از آنها هنوز زنده هستند.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

حماس بدون اشاره به تعداد اعضای کشته‌شده خود در نتیجه تهاجم اسرائیل به غزه می‌گوید بیش از ۳۵ هزار فلسطینی ساکن غزه کشته و حدود ٧۵ هزار تن دیگر زخمی شده‌اند. اسرائیل بارها گروه حماس را متهم کرده است که از غیر نظامیان به عنوان سپر انسانی استفاده می‌کند.

بخش فارسی صدای آمریکا نمی‌تواند به طور مستقل آمار و ارقام ارائه‌شده را راستی‌آزمایی یا تایید کند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG