حملات اسرائیل به نوار غزه پس از نقض آتشبس یک هفتهای توسط گروه شبهنظامی حماس روز شنبه ۱۱ آذر ادامه یافت و جنگندههای هوایی و توپخانه این کشور، خانیونس در جنوب غزه را بمباران کردند.
ارتش اسرائیل میگوید که طی ۲۴ ساعت گذشته حملات هوایی علیه بیش از ۴۰۰ هدف حماس در سراسر نوار غزه انجام داده است و در این ارتباط، جتهای جنگنده این کشور بیش از ۵۰ هدف را در خانیونس در حملات «گسترده» مورد حمله قرار دادند.
نیروی دریایی اسرائیل نیز حملاتی را به زیرساختهای حماس در جنوب غزه از جمله تجهیزات دریایی مورد استفاده شبهنظامیان این گروه انجام دادند.
ارتش اسرائیل همچنین گفت که تعدادی از «هستههای تروریستی» از بین رفتند و اهداف مورد حمله شامل یک انبار مهمات نیز بود.
اسرائیل قبل از آغاز حملات هوایی و توپخانهای به خان یونس، به ساکنان این منطقه هشدار داده بود به مناطق امن بروند.
اعلامیههایی که از هواپیماهای اسرائیل در نواحی شرقی شهر اصلی جنوبی خان یونس ریخته شد به ساکنان چهار منطقه شهر دستور تخلیه به سمت جنوب، شهر رفح در مرز مصر، داده شد.
در اعلامیههایی که به زبان عربی نوشته شده، آمده است: «شما باید فوراً منطقه زندگی خود را تخلیه کنید و به پناهگاههای منطقه رفح بروید. خان یونس یک منطقه جنگی خطرناک است. به شما هشدار داده شده است.»
اسرائیل پیشتر نقشهای را منتشر کرده بود که نشان میدهد غزه به صدها منطقه تقسیم شده است و گفت که از آن در آینده برای اطلاعرسانی درباره مناطق امن استفاده خواهد شد.
واحدهای زمینی اسرائیل در شمال غزه نیز حملاتی را به تعدادی از اهداف، از جمله مسجدی که توسط گروه «جهاد اسلامی فلسطین» به عنوان مقر عملیاتی استفاده میشد، انجام دادند.
شبه نظامیان حماس و نیز جهاد اسلامی فلسطین در حملات ۱۵ مهر به اسرائیل دستکم ۱۲۰۰ تن را کشتند که اکثر آنها، غیر نظامی بودند. آنها همچنین حدود ۲۴۰ تن از جمله، کودکان، زنان و سالمندان را به گروگان گرفتند.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا و شماری دیگری از کشورها این دو گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی طبقهبندی کردهاند.
در حالی که مذاکرات تمدید آتشبس در جنگ نزدیک به دو ماهه بین اسرائیل و شبه نظامیان حماس، بی نتیجه مانده است، مقامات امنیتی مصر و نیز هلال احمر از ورود اولین کاروان کامیونهای کمکهای بینالمللی از طریق گذرگاه رفح به غزه خبر دادند.
به گزارش نشریه اسرائیلی «جروزالم پست»، این کاروان شامل دو کامیون سوخت و پنجاه کامیون حامل کمکهای اولیه است.
به گزارش این روزنامه، مشاور ارشد بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، روز شنبه گفت که این کشور ورود کمکهای بشردوستانه برای غیرنظامیان غزه را تسهیل خواهد کرد.
قطر که نقش میانجی اصلی را ایفا کرده است، گفت که مذاکرات با اسرائیلیها و فلسطینیها برای تمدید آتشبس ادامه دارد، اما بمباران مجدد اسرائیل به غزه، مسائل را پیچیده کرده است.
یک مقام اسرائیلی در واشنگتن به رویترز گفت که آزادی هر چه بیشتر گروگانها، یک «اولویت بسیار بالا» است.
او گفت: «اسرائیل مایل است وقفههای بیشتری در جنگ بدهد. ما میتوانیم در حالی که هنوز مبارزه می کنیم، مذاکره کنیم.»