هواپیماهای جنگی اسرائیل روز جمعه ۱۰ آذر، پس از شکست توافق آتشبس با حماس، غزه را مورد حمله قرار دادند. بنا بر ادعای مقامات حماس تعداد زیادی از فلسطینیان در جریان این حملات کشته و زخمی شدند و بسیاری نیز برای فرار به جایی امن به خیابانها پناه بردند.
روزنامهنگاران رویترز در این شهر گفتند که بامداد جمعه، پس از انقضای مهلت وقفه موقت در جنگ، مناطق شرقی خان یونس در جنوب غزه تحت بمباران شدید اسرائیل قرار گرفت.
بنا بر این گزارش، ستونهایی از دود انفجار به هوا بلند شده بود. ساکنان غزه با گاریهایی انباشته از وسایلشان برای فرار از حملات، به سمت غرب نوار غزه میشتافتند.
در شمال منطقه محصور، که قبلاً منطقه جنگی اصلی بود، دود انبوهی از بالای ویرانهها بلند شده بود که از آن سوی حصار مرزی در اسرائیل دیده میشد. صدای رگبار گلوله و انفجار آمیخته با صدای پارس سگها به هوا بلند شده بود.
در حالی که شبهنظامیان از منطقه ساحلی به سمت شهرها راکت پرتاب میکردند، آژیر خطر در سراسر جنوب اسرائیل به صدا درآمد.
اسرائیل و حماس یکدیگر را به شکست مذاکرات برای تمدید توافق آتشبس متهم کردهاند.
این در حالی است که کاخ سفید حماس را مقصر دانسته و گفته است که این گروه شبهنظامی فلسطینی در تهیه لیست جدیدی از اسامی گروگانها برای آزاد شدن قصور کرده، در نتیجه مانع تمدید آتشبس موقت شده است.
به گزارش رویترز، پس از شکست توافق تمدید آتشبس موقت با حماس، درگیریها در مناطق مرزی اسرائیل با لبنان نیز از سر گرفت.
به نقل از خبرگزاری دولتی لبنان، گلولهباران نیروهای نظامی اسرائیل روز جمعه در جنوب لبنان سه کشته بر جا گذاشت.
گروه حزبالله لبنان مورد حمایت ایران و یکی از متحدان حماس، بعداً گفت که یکی از جنگجویانش در بین کشتهشدگان بود. این گروه همچنین گفت که چندین حمله به مواضع نظامی اسرائیل در مرز برای حمایت از فلسطینیان در غزه انجام داده است.
ارتش اسرائیل اعلام کرد که منشاء تیربارانهای لبنان را هدف قرار داده و پدافند هواییاش دو حمله هوایی لبنان را رهگیری کرده است. ارتش اسرائیل همچنین گفت که یک «سلول تروریستی» را هدف قرار داده است. آژیرهای هشدار به خاطر احتمال حملات موشکی در چندین شهر در شمال اسرائیل به صدا درآمدند و ساکنان را به پناهگاهها فرستاند.
رویترز به نقل از خبرگزاری دولتی لبنان گزارش داد که دو نفر در شهر مرزی حوله لبنان و یک نفر نیز در روستای جبین بر اثر گلولهباران اسرائیل کشته شدند.
به گفته مقامات اسرائیلی، در مجموع، حماس در جریان حمله ۱۵ مهر که در آن حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی و خارجی کشته شدند، حدود ۲۴۰ نفر را، از جمله کودکان، زنان و سالمندان گروگان گرفت.
ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها گروه حماس مورد حمایت جمهوری اسلامی را در فهرست سازمانهای تروریستی طبقهبندی کردهاند.