خانواده کفیر بیباس، نوزاد ۱۰ ماهه اسرائيلی که نزدیک به یکپنجم عمرش را در اسارت حماس بوده است، خواستار آزادی او شدند.
کفیر بیباس ۱۵ مهر و زمانی که ستیزهجویان فلسطینی غزه به اسرائيل یورش بردند، از خانه خود در یک کیبوتص در جنوب اسرائیل ربوده شد. او از جمله حدود ۲۴۰ نفری است که حماس و دیگر پیکارجویان فلسطینی پس از حمله به اسرائيل گروگان گرفتند و آنها را با خود به غزه کشاندند.
به گزارش آسوشیتدپرس، کفیر، کم سنترین فردی است که در حمله ۱۵ مهر حماس همراه با برادر ۴ سالهاش گروگان گرفته شد. در حمله حماس حدود ۳۰ کودک گروگان گرفته شدند و به زور اسلحه به غزه برده شدند.
بر اساس توافق آتشبس موقت جاری، حماس قرار است زنان، کودکان و نوجوانانی را آزاد کند، اما کفیر در فهرست افرادی که قرار است آزاد شوند، نیست.
با موهای قرمز و لبخند بی دندانش، مصیبت کفیر برای بسیاری به نماد حمله وحشیانه حماس تبدیل شده است.
با توجه به اینکه بسیاری از گروگانهای کودک پیشتر آزاد شدهاند، آزادی فوری کفیر و برادر ۴ سالهاش، آریل، از دست حماس اکنون به یک درخواست مهم اسرائیلیها تبدیل شده است. تظاهراتی در حمایت از خانواده بیباس روز سهشنبه در تلآویو برگزار شد.
ایلون کشت، یکی از اقوام کفیر، روز سه شنبه به خبرنگاران گفت سابقه ندارد که یک نوازد ۹ ماه ربوده شود. او گفت: «آیا کفیر که نوزاد است دشمن حماس است؟»
مدت کوتاهی پس از حمله حماس، ویدئویی از کفیر و آریل منتشر شد که کنار مادرشان که وحشتزده است دیده میشوند و مردان مسلح آنها را محاصره کردهاند و عربی صحبت میکنند.
یاردن، پدرشان نیز که به اسارت گرفته شد در عکسٔها مجروح دیده میشود.
خانواده کفیر بیباس میگویند هیچ نشانهای از زنده بودن او دریافت نکردهاند و به این فکر میکنند که چگونه چنین نوزادی ممکن است این چنین مدت طولانی در اسارت دوام بیاورد.
حماس و اسرائيل روز دوشنبه در مذاکراتی غیرمستقیم، برای تمدید آتشبس به مدت دو روز (تا روز چهارشنبه) و آزادی تعداد بیشتری از گروگانها توافق کردند.
نفتالی بنت، نخست وزیر پیشین اسرائيل، تصویر کفیر را در رسانههای بین المللی مختلف با خود برده است و آن را جلوی دوربین برده است. یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل نیز در یک کنفرانس خبری به او اشاره کرد و این پرسش را مطرح کرد که چه کسی مراقب اوست.
مقامات جمهوری اسلامی ایران از حمله ۱۵ مهر حماس و دیگر شبهنظامیان فلسطینی به جنوب اسرائيل و کشتن حدود ۱۲۰۰ نفر و گروگانگیری حدود ۲۴۰ نفر ابراز رضایت کردهاند. ایالات متحده، اتحادیه اروپا، ژاپن، و اسرائیل، حماس را به طور کل و یا بخشهایی از آن را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار دادهاند.