لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۳:۴۲

اسرائیل حملات به غزه را از سرگرفت؛ سازمان ملل «ابراز تاسف» کرد


با شکست مذاکرات برای تمدید وقفه بشردوستانه، جنگ در غزه از سر گرفته شد. ۱۰ آذر.
با شکست مذاکرات برای تمدید وقفه بشردوستانه، جنگ در غزه از سر گرفته شد. ۱۰ آذر.

جنگنده‌های اسرائیل روز جمعه، پس از شکست مذاکرات برای تمدید آتش‌بس یک هفته‌ای ، بمباران غزه را از سر گرفتند.

رویترز می‌گوید خبرنگاران این خبرگزاری در خان یونس، در جنوب غزه، شاهد بمباران شدید نواحی شرقی بودند.

در شمال که منطقه اصلی جنگ بود صدای شلیک گلوله و صدای انفجار شنیده می‌شد.

اعلامیه‌هایی که در نواحی شرقی شهر اصلی جنوبی خان یونس ریخته شد به ساکنان چهار شهر دستور تخلیه داده شد اما نه به مناطق دیگر خان یونس مانند گذشته، بلکه به سمت جنوب، به شهر شلوغ رفح در مرز مصر.

در اعلامیه‌هایی که به زبان عربی نوشته شده است، آمده است: «شما باید فوراً تخلیه کنید و به پناهگاه‌های منطقه رفح بروید. خان یونس یک منطقه جنگی خطرناک است. به شما هشدار داده شده است.«

اسرائیل لینکی به نقشه‌ای منتشر کرد که نشان می‌دهد غزه به صدها منطقه تقسیم شده است و گفت که از آن در آینده برای اطلاع‌رسانی درباره مناطق ایمن استفاده خواهد شد.

اسرائیل و حماس یکدیگر را برای شکست مذاکرات تمدید آتش‌بس مقصر می‌دانند.

دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت: «با از سرگیری جنگ تأکید می کنیم: دولت اسرائیل متعهد به دستیابی به اهداف جنگ است؛ آزادی گروگان‌هایمان، از بین بردن حماس، و اطمینان از اینکه غزه هرگز تهدیدی برای ساکنان اسرائیل نخواهد بود».

یک مقام فلسطینی آشنا با مذاکرات اسرائیل و حماس از طریق کشور ثالث گفت که این مذاکرات یک شبه به دلیل درخواست اسرائیل از حماس برای آزادی سربازان زن که به گفته او کاملاً از موضوع گروگان‌ها جدا هستند، شکست خورد. رویترز گفت هیچ اظهارنظر فوری از سوی اسرائیل وجود ندارد.

وقفه‌ای که از ۳ آذر آغاز و دو بار تمدید شد، امکان مبادله روزانه گروگان‌های اسرائیلی را که در غزه گرفتار بودند و زندانیان فلسطینی و افزایش کمک‌های ارسالی به غزه را فراهم کرد.

اسرائیل گفته بود که آتش‌بس موقت تا زمانی ادامه خواهد داشت که حماس روزانه ده گروگان را آزاد کند. اما پس از هفت روز که زنان، کودکان و گروگان‌های خارجی آزاد شدند، میانجی‌ها در آخرین ساعات نتوانستند راهکاری برای آزادی بیشتر گروگان‌ها پیدا کنند.

قطر که نقش محوری در تلاش‌های میانجی‌گری داشته است، گفت که مذاکرات با اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها برای تمدید آتش‌بس همچنان ادامه دارد، اما بمباران مجدد غزه توسط اسرائیل تلاش‌های این کشور را پیچیده کرده است.

اسرائیل می‌گوید مصمم است حماس را در واکنش به حملات تروریستی ۱۵ مهر که طی آن این گروه ۱۲۰۰ نفر را کشت و ۲۴۰ نفر را گروگان گرفت، نابود کند.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل و شمار دیگری از کشورها شبه‌نظامیان حماس مورد حمایت جمهوری اسلامی را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌اند.

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه ایالات متحده، که روز پنجشنبه در سومین سفر خود به منطقه از زمان آغاز جنگ با مقامات اسرائیلی و فلسطینی دیدار کرده بود، از اظهار نظر درباره فروپاشی توافق آتش‌بس به خبرنگارانی که با هواپیمایش سفر می‌کردند، خودداری کرد.

یک روز قبل، بلینکن از اسرائیل خواسته بود که پس از از سرگیری جنگ، اقدامات بیشتری برای محافظت از غیرنظامیان انجام دهد. او نتایج آتش‌بس را مثبت خوانده بود و گفته بود واشنگتن امیدوار است که این آتش‌بس تمدید شود.

  • سازمان ملل از سرگیری جنگ را تاسف‌بار خواند

سازمان ملل روز جمعه، ۱۰ آذر، ضمن ابراز تاسف از از سرگیری جنگ در غزه ادامه درگیری را «فاجعه بار» توصیف کرد و از طرفین خواست برای برقراری آتش‌بس پایدار توافق کنند.

ینس لرکه، سخنگوی دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد در ژنو، گفت که غزه با از سرگیری جنگ جهنم روی زمین خواهد شد.

ولکر ترک، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد از سرگیری جنگ در غزه را فاجعه‌بار توصیف کرد و گفت: «من از همه طرف‌ها و کشورهایی که بر آنها نفوذ دارند می‌خواهم فوراً برای اطمینان از برقراری آتش‌بس به دلایل بشردوستانه و حقوق بشر، تلاش‌های خود را مضاعف کنند.»

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفت که از سرگیری جنگ تاسف‌بار است و امیدوار است وقفه جدیدی در جنگ برقرار شود.

سخنگوی دفتر امور بشردوستانه سازمان ملل متحد گفت که با آتش‌بس یک هفته‌ای کاروان‌های بشردوستانه بیشتری به غزه وارد شد، حتی به شمال غزه که قبل از آن تقریباً هیچ کمکی دریافت نکرده بود.

او گفت گذرگاه رفح در حال حاضر بسته است و به وقفه بشردوستانه نیاز داریم و نه ازسرگیری جنگ.

منابع امنیتی و امدادی مصر اعلام کردند که با ازسرگیری حملات اسرائیل ورود کامیون‌های کمک رسانی و سوخت به نوار غزه در گذرگاه رفح روز جمعه متوقف شد.

گرچه مقدار کمک‌های ارسال شده از طریق گذرگاه رفح در طول آتش‌بس افزایش یافته بود، اما به گفته مقامات هنوز برای پاسخگویی به نیازهای اولیه فلسطینی‌های ساکن غزه کافی نیست.

XS
SM
MD
LG