لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۳:۴۷

برای ادامه مذاکرات غیرمستقیم آتش‌بس با اسرائیل، هیئت اعزامی حماس به قاهره می‌رود


عکس آرشیوی از دود ناشی از بمباران غزه توسط ارتش اسرائیل
عکس آرشیوی از دود ناشی از بمباران غزه توسط ارتش اسرائیل

یکی از نمایندگان حماس می‌گوید هیئتی از این گروه روز دوشنبه به قاهره خواهد رفت تا درباره سازوکار دستیابی به آتش‌بس گفت‌وگو کند؛ این در حالی است که با پیش‌بینی حمله اسرائیل به رفح، میانجی‌گران تکاپوی خود را برای دستیابی به توافق و آتش‌بس افزایش داده‌اند.

این مقام حماس که خواست نامش فاش نشود روز یکشنبه به خبرگزاری رویترز گفت، این هیئت درباره پیشنهاد آتش‌بسی که حماس به میانجی‌گران قطر و مصر ارائه کرده و همچنین پاسخ اسرائیل به پیشنهادات بحث خواهد کرد، اما او جزئیات «آخرین پیشنهادها» را مطرح نکرد.

همزمان یکی دیگر از مقامات بلند‌پایه این گروه شبه‌نظامی مورد حمایت حکومت ایران به رویترز گفته است که هیئت مذاکره‌کننده حماس از دوحه پایتخت قطر راهی قاهره پایتخت مصر خواهد شد و رهبری آن را نیز خلیل الحیه، معاون فرمانده حماس در غزه، بر عهده خواهد داشت.

بر پایه این گزارش، این گفت‌وگوها بین هیئت حماس و میانجیگران قطری و مصری انجام خواهد شد تا درباره اظهاراتی که حماس درباره واکنش اسرائیل به پیشنهاد اخیر خود بیان کرده است، تبادل نظر شود.

این مقام حماس گفت: «حماس درباره پاسخ اسرائیل به پیشنهاد خود که روز جمعه از میانجی‌گران دریافت کرده است، نقاط ابهام و پرسش‌هایی دارد»؛ اظهاراتی که به عبارتی می‌گوید حماس ممکن است پاسخ فوری به پیشنهاد اخیر اسرائیل ندهد.

حمله به رفح
تداوم این مذاکرات در حالی است که فشار فزاینده‌ای بر اسرائیل و حماس برای دستیابی به توافق آتش‌بس و نیز جلوگیری از تهاجم ارتش اسرائیل به رفح وجود دارد؛ جایی که بیش از نیمی از جمعیت ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفری غزه پس از آغاز جنگ به آن پناه برده‌اند.

مصر هشدار داده است تهاجم احتمالی نظامی اسرائیل به رفح «پیامدهای فاجعه‌باری» برای وضعیت انسانی در غزه و همچنین صلح و امنیت منطقه‌ای خواهد داشت.

ایسرائیل کاتز، وزیر امور خارجه اسرائیل، روز شنبه گفت در صورت دستیابی به توافقی برای آزادی گروگان‌های اسرائیلی، حمله برنامه‌ریزی شده به رفح، جایی که بیش از یک میلیون آواره فلسطینی در آن پناه گرفته‌اند، می‌تواند به تعویق بیفتد.

این اظهارات شکاف‌هایی را در کابینه ائتلافی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، ایجاد کرده است. در شرایطی که وزیران تندروی کابینه نتانیاهو، بر انجام عملیات نظامی در رفح اصرار می‌ورزند، اما وزیران میانه‌رو بر این باورند که آزادی گروگان‌ها اولویت دارد.

محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، در سخنرانی در مجمع جهانی اقتصاد در ریاض پایتخت عربستان سعودی، تاکید کرده که تنها ایالات متحده است که می‌تواند اسرائیل را از انجام حمله به رفح، واقع در جنوب نوار غزه، باز دارد.

جان کربی مشاور امنیت ملی کاخ سفید در امور ارتباطات می‌گوید اسرائیل پذیرفته است که به نگرانی‌های آمریکا درباره تهاجم به رفح توجه کند. بنابر اعلام کاخ سفید، بدون یک طرح بشردوستانه مناسب و معتبر، نمی‌تواند از عملیات رفح پشتیبانی کند.

در همین حال، آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا قرار است دوشنبه ۱۰ اردیبهشت برای شرکت در گفتگوهای منطقه‌ای در مورد کمکهای بشردوستانه به غزه، نقشه راه پس از جنگ حماس و اسرائیل، و ثبات و امنیت خاورمیانه، وارد عربستان سعودی شود.

XS
SM
MD
LG