«آشپزخانه مرکزی جهانی» روز یکشنبه، نهم اردیبهشت، حدود یک ماه پس از کشته شدن هفت تن از کارکنانش در حمله هوایی اسرائیل اعلام کرد عملیات غذارسانی در نوار غزه را از روز دوشنبه از سر خواهد گرفت.
این نهاد خیریه مستقر در ایالات متحده که خوزه آندرس سرآشپز مشهور بنیانگذار آن است از آغاز عملیات کمکرسانی خود در اواخر اسفند سال گذشته تا زمان توقف عملیاتش بیش از ۴۳ میلیون وعده غذایی در غزه توزیع کرده بود که به حساب خود این موسسه ۶۲ درصد از کل کمکهای بینالمللی غیردولتی را تشکیل میداد.
«آشپزخانه مرکزی جهانی» اعلام کرد که ۲۷۶ کامیون حامل تقریبا هشت میلیون وعده غذا آماده ورود از طریق گذرگاه رفح است و همچنین کامیونهایی را از اردن به غزه خواهد فرستاد.
ارین گور، مدیر عامل این موسسه خیریه گفت: «وضعیت انسانی در غزه کماکان وخیم است. ما با همان انرژی، متانت و تمرکز بر تغذیه هر چه بیشتر مردم، عملیات خود را از سر می گیریم.»
در یک حمله هوایی اسرائیل در غزه در روز دوشنبه سیزدهم فروردین هفت تن از کارکنان آن نهاد کشته شدند که محکومیت جهانی به همراه داشت.
جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، پس از کشته شدن این هفت امدادگر گفته بود که ادامه حمایت آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه مشروط به گامهای مشخص آن کشور برای حفاظت از امدادگران و غیرنظامیان است.
اسرائیل پس از بررسی و تحقیقات این حمله هوایی را اشتباه جدی و نقض رویههای نظامی خواند و دو افسر را برکنار و چند فرمانده ارتش را توبیخ کرد.
جنگ شش ماهه اسرائیل و حماس از زمان حمله ۱۵ مهر شبهنظامیان حماس مورد حمایت حکومت ایران به جنوب اسرائیل آغاز شد که ۱۲۰۰ نفر را کشتند و بیش از ۲۵۰ نفر را به گروگان گرفتند.
مدیر عامل «آشپزخانه مرکزی جهانی» گفت: «ما مجبور شدیم که تصمیم بگیریم عملیات توزیع غذا را در یکی از بدترین بحرانهای گرسنگی به طور کامل متوقف کنیم یا با علم به این که امدادگران و غیرنظامیان مرعوب و کشته میشوند به تغذیه مردم ادامه دهیم.»
او در ادامه گفت موسسهاش پس از بررسی همه جوانب در نهایت تصمیم گرفت که به ماموریت خود برای غذا رسانی در غزه در سختترین زمان ادامه دهد.