یک رسانه اسرائیلی بدون ذکر منبع مشخصی در گزارشی که روز یکشنبه منتشر کرد اسامی شماری از مقامات ارشد دفاعی و اطلاعاتی اسرائيل را اعلام کرد که به نوشته این نشریه در مورد مذاکرات احیای برجام اختلاف نظر دارند.
به گزارش یدیعوت اخرونوت، چندین ژنرال اسرائیلی، از جمله رئیس «اطلاعات ارتش»، بر خلاف سیاست رسمی اسرائیل، حالا از احیای توافق هستهای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرتهای جهانی، حمایت میکنند.
اسرائیل به طور رسمی با احیای برجام به شدت مخالف است.
رسانههای اسرائيلی به نقل از یدیعوت اخرونوت میگویند که مقامات ارشد اطلاعاتی معقتدند که یک توافق بد با ایران، بر نبود هیچ توافقی ارجحیت دارد، زیرا به اسرائیل زمان میدهد تا خود را برای اقدامات نظامی گسترده علیه ایران آماده کند.
مقاماتی که یدیعوت اخرونوت نام آنها را در حمایت از بازگشت به توافق ذکر کرده است عبارتند از: رئیس اداره اطلاعات نظامی ارتش اسرائیل سرلشکر آهارون هالیوا، سرتیپ آمیت سار، که بخش تحقیقات اطلاعات نظامی را رهبری می کند، سرتیپ اورن ستتر رئیس بخش استراتژیک ارتش اسرائیل؛، و سرتیپ تل کلمان مقام ارتشی مسئول امور ایران.
در این گزارش آمده است که ژنرالهای اطلاعاتی معتقدند وزیر دفاع اسرائيل، بنی گانتز، نیز از احیای برجام حمایت می کند.
گانتز پیشتر گفته است که از یک توافق «گستردهتر، قویتر و طولانیتر» از برجام حمایت میکند.
تایمز اسرائيل به نقل از گزارش رسانه عبری یدیعوت اخرونوت مینویسد که اما اعضای ارشد موساد (سازمان اطلاعاتی اسرائيل) از جمله دیوید بارنیا، رئیس موساد، و آویو کوخاوی، رئیس ارتش اسرائیل، از موضع رسمی اسرائیل علیه احیای برجام حمایت میکنند.
براساس این گزارش، موساد میگوید که برجام حداکثر میتواند به مدت دو سال و نیم باعث عدم پیشرفت تواناییهای هسته ای ایران شود.
در این گزارش آمده است که موساد فکر میکند که علنی کردن مواضع افسران اطلاعاتی با هدف تأثیرگذاری بر یائیر لاپید، نخست وزیر آینده اسرائيل، برای حمایت از بازگشت به برجام بوده است.
بنی گانتز، وزیر دفاع اسرائيل، در واکنش گفته است که صحبتها در مورد توافق هسته ای ایران باید پشت درهای بسته نگه داشته شود.
او گفت تصمیم گیریها با «هماهنگی تمامی بازوهای امنیتی» و «در عین آزادی عقیده» آنها توسط «ردههای سیاسی گرفته میشود.»
وزیر دفاع اسرائيل میگوید فضا برای گفت گفتوگو در این باره باز و عمیق است اما فقط پشت درهای بسته ادامه دارد. گانتز گفت هر راه دیگری جز این «به امنیت» اسرائیل آسیب میزند.
مقامات اسرائیلی میگویند اگر تحریمهای اقتصادی علیه ایران دوباره برداشته شود، ایران پول بیشتری را به گروههای تروریستی میفرستد.