لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۱۴

سایه گروگان‌ها در غزه بر «روز استقلال» اسرائيل سنگینی می‌کند


یک پرچم اسرائیل متصل به یک پهپاد توسط فعالان طرفدار اسرائیل در کی‌یف، اوکراین در آسمان دیده می‌شود - مه ۲۰۲۱
یک پرچم اسرائیل متصل به یک پهپاد توسط فعالان طرفدار اسرائیل در کی‌یف، اوکراین در آسمان دیده می‌شود - مه ۲۰۲۱

خبرگزاری فرانسه در گزارشی در مورد روز سالگرد استقلال اسرائیل در چهاردهم مه، ۲۵ اردیبهشت، نوشت که جنگ حدودا هفت ماهه در غزه و باقی ماندن حدود ۱۳۰ گروگان‌ اسرائيلی در دست گروه‌های شبه‌نظامی فلسطینی، سایه‌ سنگینی بر روز استقلال اسرائيل انداخته است.

این خبرگزاری با اشاره به هفتاد و ششمین سالروز اعلام استقلال اسرائیل افزود که نگرانی از سرنوشت ده‌ها گروگانی که هنوز در نوار غزه هستند، حس پیروزی را از افکار عمومی بسیار دور کرده است.

لیشای لاوی میران، از کیبوتص «نیر اوز» که در کمتر از یک کیلومتری مرز غزه قرار دارد، می‌گوید: «از یک طرف ما هنوز اینجا هستیم، دخترانم هنوز اینجا هستند، خانواده من هنوز اینجا هستند و اسرائیل هم اینجا است.»

این زن ۳۹ ساله با اشاره به همسرش که همراه با ۲۵۰ تن دیگر در حمله ۱۵ مهر سال گذشته شبه‌نظامیان حماس به اسرائیل، گروگان گرفته شد و به غزه منتقل شد، می‌گوید: «اما واقعا استقلالی وجود ندارد زیرا عمری؛ همسرش، آنجا است.»

عمری در میان حدود ۱۳۰ گروگان اسرائيلی باقی مانده در غزه است که گمان می‌رود شماری از آنها کشته شده‌ باشند.

باتیا هولین، از کیبوتص «کفرر عزا» که در نزدیکی مرز غزه است، با ابراز احساسات مشابهی گفت: «اینجا استقلالی وجود ندارد.»

چندین تن از ساکنان کفر عزا هنوز در غزه گروگان هستند.

باتیا هولین و سایر ساکنان مناطق جنوبی اسرائیل در نزدیکی مرزغزه پس از حمله حماس در سال گذشته مناطق زندگی خود را ترک کردند.

باتیا هولین که ۷۱ سال سن دارد، گفت: «با وجود این‌که در کشورم هستم، نمی توانم در خانه خود باشم و حداقل تا سه سال نمی توانم به آنجا بازگردم.»

او افزود: «این چه نوع استقلالی است؟»

باتیا هولین با یادآوری این‌که پس از حمله حماس، برای مدت کوتاهی به منطقه مسکونی خود که بیش از ۶۰ تن در پی حمله حماس در آن کیبوتص کشته شدند، بازگشته بود، گفت: اسرائیل «کشوری مستقل است که شهروندانش پناهنده هستند... این وحشتناک است.»

بر اساس این گزارش، اسراییل در سال ۱۹۴۸ میلادی با وعده «خانه ملی یهودیان» و با وعده امنیت به یهودیانی که شش میلیون تن از آنها در جریان هولوکاست به قتل رسیدند، تأسیس شد.

پس از آن، بسیاری از یهودیان به این کشور تازه تأسیس مهاجرت کردند؛ از جمله پدربزرگ و مادربزرگ لاوی میران که از لیبی و جمهوری آذربایجان به اسرائيل رفتند.

لاوی میران گفت که در طول حمله حماس، اعضای حماس خانه‌اش را غارت کردند و اضافه کرد که حتی پس از هفت ماه، نمی تواند به وسایلش دست بزند.

او گفت: فلسطینی‌های مهاجم خانه‌اش را به زباله‌دانی تبدیل کردند.

XS
SM
MD
LG