لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۴ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۲۵

مراسم سالانه روز یادبود سربازان جان‌باخته اسرائیلی برگزار شد


روز یادبود سربازان جان‌باخته اسرائيل - ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
روز یادبود سربازان جان‌باخته اسرائيل - ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۳

همزمان با به صدا درآمدن آژیرهای ویژه سالروز گرامی‌داشت کشته‌شدگان جنگ اسرائیل در روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، آژیرهای هشدار حمله راکتی نیز در این کشور شنیده شد.

در این روز با برگزاری دو دقیقه سکوت، که همیشه در سالگرد روز یادبود انجام می‌گیرد، رفت و آمد خودروها به آرامی متوقف شد. اسرائیل روز یادبود یک روز پیش از روز استقلال گرامی داشته می‌شود.

مراسم دیگری نیز در محل برگزاری جشنواره موسیقی «سوپرنوا»، قتل‌گاه بیش از ۳۵۰ تن در حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ حماس، برپا شد. در این مراسم برخی از اقوام سوگوار کشته‌شدگان این حمله تروریستی، با به همراه داشتن عکس‌هایی از کشته‌شدگان که در سراسر یک مزرعه نصب شده بود، روبه‌رو شدند.

اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهوری اسرائيل، عصر یکشنبه ۲۳ اردیبهشت در حالی که یقه پیراهنش را به نشانه سوگواری یهودیان پاره کرده بود، مراسم یادبود را در دیوار ندبه اورشلیم آغاز کرد.

هرتزل هالوی، فرمانده نیروهای مسلح اسرائيل، پس از او صحبت کرد و مسئولیت «کوتاهی» در جلوگیری از حمله تروریستی ناگهانی افراد مسلح فلسطینی در ۱۵ مهر (۷ اکتبر) را بر عهده گرفت.

نوک پیکان بخش عمده‌ای از خشم عمومی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائيل را - که همواره خود را به عنوان نگهبان امنیت ملی اسرائيل معرفی کرده - نشانه رفته است.

نتانیاهو جنگ جاری و حملات علیه اسرائیل را که از چندین جبهه‌ - از جمله سوریه، یمن، لبنان،‌ و عراق توسط گروه‌های شبه‌نظامی نیابتی‌ مورد حمایت جمهوری اسلامی انجام می‌شود - یک رویارویی با جمهوری اسلامی، که «از مدت‌ها قبل پیش‌بینی» کرده بود، دانست.

او در سخنرانی خود گفت: «عزیزان ما که در این جنگ و در تمام جنگ‌های اسرائیل کشته شدند ... نماد ارزش‌های ابدی ما هستند: عشق به انسانیت و مردم، عشق به کشور، آمادگی برای فداکاری، و اعتقاد به یک هدف بر حق.»

او حماس را هیولا توصیف کرد و گفت: «یا ما - اسرائیل - (خواهیم بود) یا آنها - هیولاهای حماس. یا ادامه حیات، آزادی، امنیت و رفاه - یا نابودی، کشتار، تجاوز و بردگی. و ما مصمم هستیم که در این مبارزه پیروز باشیم.»

با این حال، یکی از عزاداران حاضر در این مراسم به او توهین کرد.

پس از حمله تروریستی ۱۵ مهر ۱۴۰۲ حماس به اسرائیل که منجر به کشته‌شدن ۱۲۰۰ تن و گروگان گرفته شدن بیش از ۲۵۰ تن دیگر شد، اسرائیل حمله به غزه را با هدف نابودی این گروه تحت حمایت جمهوری اسلامی و بازگرداندن گروگان‌ها آغاز کرد.

مقامات حماس از زمان حمله تروریستی ۱۵ مهر چندین بار تاکید کرده‌اند در صورت توان، حمله‌ای مشابه را بارها تکرار خواهند کرد.

ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا، ژاپن، اسرائیل، و شمار دیگری از کشورها حماس را در فهرست سازمان‌های تروریستی قرار داده‌‌اند.

XS
SM
MD
LG