سازمان ملل متحد روز پنجشنبه اعلام کرد که پیکارجویان اسلام گرای افراطی که تحت نام دولت اسلامی بر موصل حکومت می کنند، با صدور «فتوا» دستور ختنه همه دختران و زنان درون و اطراف شهر موصل را صادر کرده اند.
با این حال در رسانه های اجتماعی تردیدهایی در مورد مبنای این گزارش وجود دارد. یکی از گزارش هایی که به توییتر فرستاده شده می گوید این فتوا مربوط به یک سال پیش و زمانی ست که این گروه بانام داعش یا دولت اسلامی عراق و شام فعالیت می کرد.
برخی دیگر از ابراز نظر های اینترنتی که نظرگاه های تحلیل گران خاورمیانه را نیز دربر می گیرد از ارتباط این فتوا با سنت های فرهنگی این منطقه می پرسد. یکی از سخنگویان سازمان ملل در ژنو گفته است می کوشد واقعیت امر را دریابد و آشکار کند.
ژاکلین بدکاک، هماهنگ کننده امور انسان دوستانه در عراق و کارمند مقیم سازمان ملل در گزارشی ویدیویی از اربیل به خبرنگاران در ژنوگفت: «این فتوا که توسط پیکارجویان سنی اسلام گرا صادر شده شامل حال ۴ میلیون زن و دختر می شود. او گفت: «گزارش های جاری که به ما میرسد از تحمیل فرمان ختنه یا مثله کردن آلت جنسی همه دختر بچه ها و زنان تا سن ۴۹ ساله خبر می دهد. این در عراق، و بویژه در این منطقه، چیز کاملا تازه ای است که موجب نگرانی عمیق شده و باید مورد رسیدگی قرار گیرد.»
او افزود:«این خواست مردم عراق یا زنان عراقی که در این مناطق آسیب پذیر پوشیده از تروریست زندگی می کنند، نیست.»
هنوز دولت اسلامی که شمال و غرب عراق را مورد تهاجم قرار داده، واکنشی به این گزارش ها نشان نداده است.
به گفته بدکاک، ارتباط سازمان ملل با دولت اسلامی«درحد صفر » است اما کارمندان سازمان ملل با رهبران قبایل در مناطق تروریست زده کارمی کنند.
خانم بدکاک درباره چند و چون این گزارش ها می گوید: «نمی توانم در این باره توضیح بیشتری بدهم مگر آن که به منطقه بروم و ازمحل اطلاعات به دست آوردم.»
ختنه زنان، عبارت از بریدن بخشی یا تمامی بخش خارجی آلت تناسلی زنانه است و سنتی ست که در بسیاری از کشورهای آفریقایی و مسلمان اعمال می شود و به عنوان وسیله ای برای بازداشتن زنان از خواست های جنسی و جلوگیری از اعمال«غیراخلاقی» آنان توجیه می شود.
بدکاک می گوید در سراسر جهان بیش از ۱۳۰ میلیون زن و دختر مورد مثله سازی آلت جنسی قرار گرفته اند و هم اکنون بیش از ۷۰۰ میلیون زن زنده هستند که در کودکی ازدواج کرده اند.
او می گوید عمل مثله سازی یا ختنه زنان پیش تر تنها در بخش های دورافتاده عراق و بویژه در کردستان اعمال می شد.
به گفته نماینده سازمان ملل در اربیل، شهر موصل هم اکنون حدود ۲ میلیون جمعیت دارد که بیش از نیمی از آنان را زنان تشکیل می دهند که بسیاری از آنان سرپرست خانوار هستند.
به گفته بدکاک چندین میلیون نفر نیز در مناطق اطراف زندگی می کنند. و می افزاید: «خبرهایی هم درباره تجاوز جنسی به زنان و ازدواج های اجباری وجود دارد».
مجمع عمومی سازمان ملل متحد در دسامبر ۲۰۱۲ با تصویب قطعنامهای از کشورهای عضو خواست ختنه زنان را ممنوع کنند.