روزنامه وابسته به سپاه با انتشار اسامی شش نامزد «مد نظر شورای نگهبان» برای جایگزینی ابراهیم رئیسی نوشته است که «خروجی صندوق رأی هشتم تیر با مشارکت حدود ۶۰ درصد و پیروزی هر کدام از نامزدها یعنی پیروزی جمهوری اسلامی ایران.»
روزنامه جوان با اشاره به تایید صلاحیت مسعود پزشکیان به عنوان نامزد جریان «اصلاحطلب» نوشت: «اگر اصلاحطلبان شکست خوردند، آن را به گردن تقلب و تخلف نیندازند و اگر پیروز شدند، رأی مردم را نشانه مطالبه تغییرات اساسی نپندارند.»
انتخابات پیش رو با عناوینی همچون «لشکرکشی نمایشی»، «سیرک انتخاباتی»، «استندآپ کمدی» و «نمایش فکاهی» از سوی کاربران و ناظران سیاسی توصیف شده است.
در همین رابطه و پس از اعلام اسامی نامزدهای مد نظر شورای نگهبان، محمد مهاجری، تحلیلگر سیاسی وابسته به جریان «اصولگرا»، در گفتوگو با روزنامه هممیهن گفت: «به نظر میآید که یک مهندسی بسیار شیک در انتخابات صورت گرفت. همانطور که در انتخابات ۱۴۰۰ نتیجه انتخابات از پیش روشن بود، در ۱۴۰۳ نیز نتیجه انتخابات حداقل از نظر آنهایی که این ترکیب را طراحی کردند، مشخص است.»
چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با مرگ ابراهیم رئیسی پیش از موعد و در تاریخ ۸ تیر ماه برگزار میشود.
با توجه به اختیارات گسترده علی خامنهای به عنوان «ولیفقیه» در ساختار جمهوری اسلامی، «رئیس جمهوری» قدرت چندانی برای اصلاح و تغییر در روندها و سیاستها در ایران ندارد و در محاصره کامل نهادهایی است که تحت کنترل «رهبر» جمهوری اسلامی قرار دارد.
انتخابات در ساختار جمهوری اسلامی نیز «نمایشی» بوده و از نظر علی خامنهای راهپیماییهای حکومتی و حضور برخی از مردم در تشییع جنازه مقامات «رفراندوم» تایید و پشتیبانی از حکومت دانسته شده است.
ائتلاف سیاسی «همگامی برای جمهوری سکولاردموکرات در ایران» در بیانیهای که روز یکشنبه منتشر کرد، رأیگیری برای تعیین رئیس دولت چهاردهم جمهوری اسلامی را «شبهانتخابات» خواند و خواستار تحریم آن شد.
این ائتلاف سیاسی در بیانیه خود، تحریم انتخابات نمایشی پیشرو را تجدید پیمان با جنبش «زن، زندگی، آزادی» و سرمایهگذاری برای نجات ایران و گذار خشونتپرهیز از جمهوری اسلامی دانسته است
اتحاد جمهوریخواهان ایران، همبستگی جمهوریخواهان ایران، جبهه ملی ایران-اروپا، سازمانهای جبهه ملی ایران در خارج از کشور، و حزب چپ ایران (فدائیان خلق)، پنج عضو این ائتلاف هستند.