وبسایت خبرآنلاین با انتشار گزارشی «حجم از دخالت اعضای یک دولت» در انتخابات پیشرو را «بیسابقه» دانست و از «درگیر شدن مستقیم و غیرمستقیم ۲۱ عضو دولت در انتخابات» خبر داد.
به نوشته این منبع خبری در ایران، ۵ عضو ارشد دولت «مستقیما» درگیر انتخابات شدهاند و ۱۶ عضو دیگر نیز به صورت «غیرمستقیم» درگیرند.
بنا بر این گزارش این حجم از دخالت اعضای دولت در انتخابات «پای افرادی نامرتبط به این موضوع مانند علی باقری سرپرست وزارت خارجه را هم به این حواشی باز کرده است» که به ادعای گزارشنویس «با امضا» پای نامهای که اعضای دولت برای تایید صلاحیت وزیر فعلی ارشاد به شورای نگهبان نوشتهاند «خود را درگیر بازیهای سیاسی کرده و آینده حرفهای و شغلی خود را هم تحت تاثیر قرار داده است.»
چند روز پس پایان ثبت نامها، نامهای از سوی یکی از فعالان وابسته به جریان «اصولگرا» در شبکههای اجتماعی منتشر شد که واکنشهای زیادی در پی داشت؛ نامه با امضای ۱۶ عضو دولت بود و مخاطبش هم شورای نگهبان. در این نامه آنها «شهادت» داده بودند که یک کاندیدا [محمد مهدی اسماعیلی، وزیر ارشاد فعلی دولت] برای ادامه دولت رئیسی تمام شاخصهها را دارد.
در واکنش به بازتاب این نامه، خبرگزاری جمهوری اسلامی، ایرنا که ارگان رسمی دولت است، با انتشار خبری در واکنش به افشای نامه ۱۶ عضو دولت از «پیگیری قضایی موضوع انتشار شهادت شرعی برخی اعضای هیات دولت به شورای نگهبان» خبر داد.
این در حالی است که پیش از این محمد مخبر، «مدیر» فعلی دولت در بخشنامهای به تمام دستگاههای اجرایی هرگونه مداخله مستقیم و غیرمستقیم و استفاده از امکانات و موقعیت دولتیها را در جریان انتخابات منع و ممنوع کرده بود.
انتخابات برای تعیین جایگزین ابراهیم رئیسی ۸ تیرماه برگزار خواهد شد. در جریان ثبتنام نامزدها، ۸۰ چهره سیاسی وابسته به حکومت ایران ثبتنام کردند که تعدادی از آنها در دو روز گذشته «انصراف» دادهاند. شورای نگهبان در روزهای آینده از میان داوطلبان تعدادی را دستچین خواهد کرد تا جایگزین رئیس دولت جمهوری اسلامی از میان آنها تعیین شود.