هلیکوپترهای ارتش عراق بر فراز تکریت به پرواز درآمده اند و مواضع داعش در این شهر را بمباران می کنند، تا شهر زادگاه صدام حسین را که تابستان گذشته به دست گروه افراطی موسوم به دولت اسلامی افتاد، بازپس گیرند.
گزارشهایی که از این شهر می رسد از نبردی سنگین حکایت دارد. نیروهای زمینی عراق با سلاحهای سنگین و برخورداری از حمایت هوایی نیروهای ائتلاف بین المللی به رهبری آمریکا، مواضع داعش را مورد حمله قرار میدهند.
تصویرهایی که وزارت دفاع آمریکا منتشر کرده است، نشان می دهد که نبرد برای بیرون راندن پیکارجویان داعش از تکریت با آغاز حملات هوایی نیروهای ائتلاف به عنوان پشتیبان نیروهای زمینی عراق وارد مرحله حساسی شده است.
مقامهای عراقی اعلام کرده اند نیروهای ارتش و نیروهای ویژه در حال پیشروی به مناطق مرکزی شهر تکریت هستند.
این حملهها اکنون ایران و آمریکا را در یک جبهه و در برابریک دشمن مشترک قرار داده است. اما از طرف دیگر سخنگوی نیروهای مردمی شیعه که اکثرا تحت حمایت ایران هستند میگوید این گروه ها به دلیل دخالت آمریکا عملیات آزادی تکریت را متوقف کرده اند.
اما حیدر العبادی نخست وزیر عراق معتقد است هیچ تفاوتی بین نیروهای در حال جنگ در عراق نیست و همه در یک جبهه میجنگند.
«من فرقی بین نیروهای بسیج مردمی و نیروهای امنیتی عراق قائل نیستم. نیروهای بسیج مردمی بخشی از نیروهای امنیتی هستند. که با فرماندهی کل ارتش در ارتباطند. به عنوان فرمانده کل قوا، مسئولیت ارتش و پلیس بر عهده من است. من همچنین مسئول نیروی های بسیج مردمی هم هستم. آن ها همه پسران ما هستند و برای آزادسازی عراق از دست داعش می جنگند».
با اینحال قبایل سنی هم در نبرد با دولت خود خوانده اسلامی نقش دارند. وقتی تابستان گذشته داعش به استان دیاله در ۷۵ کیلومتری شمال بغداد رسید از این قبایل خواست یا به آن ها ملحق شوند یا بمیرند.
گروه سنی الجبوری تصمیم به نبرد گرفت و بهای سنگینی برای آن پرداخت. این گروه از عواقب همکاری با نیروهای عراقی نگران است و بیم دارد به سرنوشت استان الانبار دچار شود که ۲۰۰ زن و کودک بهدست داعش کشته شدند.
در حال حاضر حدود ۲۰۰ تن از افراد این قبیله سنی مذهب در نزدیکی تکریت با داعش درنبرد است و دولت عراق می خواهد دیگر قبایل سنی با الگوگرفتن از آنان به تشکیل یک گارد ملی غیرفرقه ای در عراق یاری دهند.