لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۵

بمباران هوایی مواضع داعش در تکریت توسط آمریکا


بمباران هوایی مواضع داعش در تکریت توسط آمریکا
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:52 0:00

بنابر گزارش آسوشیتدپرس، آمریکا از روز چهارشنبه ۲۵ مارس با عملیات بمباران هوایی مواضع داعش در حمایت نیروهای زمینی عراق تا باز پس گیری شهر تکریت، همکاری خود را با نیروهای زمینی این کشور در این رشته عملیات آغاز کرد. عمده پشتیبانی، بمباران مواضع گروه دولت اسلامی موسوم به داعش خواهد بود.

ژنرال جیمز تری فرمانده عملیات نظامی علیه داعش در همین مورد اظهار کرد، این حملات و بمباران برای از میان بردن پایگاه‌های داعش به طور دقیق انجام خواهد شد تا تلفات انسانی افراد غیر نظامی را به حداقل برساند.

این پشتیبانی باعث خواهد شد تا نیروهای زمینی عراق شانس بیشتری برای شکست داعش داشته باشند.

عملیات بر علیه داعش در تکریت فرصت خوبی خواهد بود تا توانایی ارتش عراق در باز پس گیری مناطقی که توسط داعش پیشتر گرفته شده بود، سنجیده شود.

ایالات متحده پیشتر پشتیبانی هوایی در عملیات تکریت را انجام نداد چرا که دولت عراق این عملیات را با همکاری دولت ایران آغاز کرده بود و به همین دلیل پنتاگون عملیات خود را متوقف تلقی می‌کرد.

خبرنگار آسوشیتد پرس در تکریت همچنین گزارش می‌دهد، روز چهارشنبه صدای پرواز جنگنده‌ها بر روی تکریت شنیده می‌شده و هم چنین در برخی مناطق صدای انفجار نیز به گوش رسیده است.

یک فرمانده نظامی عراقی در این شهر هم چنین به خبرنگار آسوشیتدپرس گفته یک انبار مهمات گروه داعش توسط هواپیماهای آمریکایی بمباران شده است. این خبر را منابع رسمی در واشنگتن نیز تایید کرده‌اند. یک منبع در این شهر که نخواست نامش فاش شود تاکید کرد، نزدیک به دوازده عملیات هوایی توسط آمریکا و متحدانش روز چهارشنبه در تکریت انجام پذیرفته است.

این منبع توضیح بیشتری در خصوص نام کشورهایی که در بمباران شرکت داشته اند، نداده است. اما اشاره داشته که عملیات روز چهارشنبه اولین دور از همکاری‌های هوایی برای پشتیبانی از نیروهای زمینی عراق بوده است.

به نظر نویسنده مقاله در آسوشیتدپرس، نبرد برای باز پس گیری تکریت گامی برای حرکت به سمت نبردی سخت تر یعنی بازپس گیری موصل است.

حیدر عبادی نخست وزیر عراق روز چهارشنبه عصر با اعلام موفقیت‌هایی در تکریت اشاره‌ جدی به عملیات‌های هوایی ائتلاف به رهبری آمریکا در این نبرد، نکرده است. او گفت «ما مرحله نهایی را برای بازپسگیری شهر تکریت آغاز کرده‌ایم. شما زمین خود را آزاد کردید، هیچ کسی جز خود شما (خطاب به مردم عراق) نکرد»

آقای عبادی همه نیروهای نظامی، گروه‌های سنی و شبه نظامی شیعه را درگیر با این عملیات دانست، شیعیانی که آمریکا آنها را مورد حمایت ایران می‌داند، او همچنین بسیار کوتاه به نقش ائتلاف در این عملیات اشاره کرد.

حمله هوایی آمریکا در تکریت این سوال بسیار حساس را مطرح می‌کند که آیا آمریکا در حمایت از یک ائتلاف گروه‌های شیعه که توسط ایران که دشمن آمریکا محسوب می‌شود، آموزش داده شده اند، وارد کارزار شده است؟

ایران در حال حاضر توپخانه سنگین و دیگر تجهیزات نبرد تکریت را در کنار مشاور ارشد نظامی (سرلشگر قاسم سلیمانی) فراهم کرده است.

منابع رسمی آمریکایی بر این باورند که دو سوم نیروهای درگیر در نبرد آزاد سازی تکریت در حال حاضر شبه نظامیان شیعه و الباقی نیروهای نظامی عراق و گروه‌های سنی هستند. بنابر اعلام ژنرال تری عملیات هوایی آمریکا در راستای قدرت دادن به نیروهای عراق است. او همچنین اضافه کرد «تلاش فعلی برای حمایت نیروهای زمینی عراق است تا بتوانند دوباره بر شهر تکریت تسلط بیابند.»

صدها نیروی نظامی آمریکا در قالب مشاور با نیروهای امنیتی عراق برای مبارزه با داعش که بخش های عمده‌ای از شمال و غرب این کشور را گرفته اند، همکاری می کنند. اما آمریکا اعلام می‌کند هیچ نوع همکاری نظامی با ایران ندارد.

به گزارش آسوشیتدپرس، سرهنگ استیو وارن، سخنگوی پنتاگون، گفته است این عملیات بنابر به درخواست عراق صورت پذیرفته و آمریکا اطلاعات به دست آمده در طول عملیات‌ها را با عراق به اشتراک خواهد گذارد.

اما حضور رو به رشد ایران در عراق یک موضوع پیچیده به نظر می‌رسد، واشنگتن هرنوع همکاری با ایران را رد می‌کند و حضور ایران را یک تهدید منطقه‌ای می‌داند حتا در شرایطی که به طور مستقیم در حال مذاکرات هسته‌ای با ایران است.

از سوی دیگر نقش پر رنگ شبه نظامیان شیعه در مبارزه برای بازپس گیری تکریت و دیگر مناطق سنی نشین می تواند شکاف فرقه‌ای را در بین این گروه‌ها عمیق تر کند.

این در حالی است که هادی الامیری فرمانده سپاه بدر که مربوط به شبه نظامیان شیعه عراق است به خبرنگاران در سامرا گفته است: «اگر ما نیازی به آنها (ائتلاف نیروها به رهبری آمریکا) داشته‌ باشیم به آن ها خواهیم گفت که به آنها نیاز داریم. اما ما نیازی به آنها نداریم. ما در حال حاضر هواپیما داریم و حضور هواپیماهای آمریکایی مانع عملیات ماست. در صورتی که ما نیازی داشته باشیم به دولت خودمان خواهیم گفت.»

این فرمانده شبه نظامیان شیعی با اشاره به این که آنها خود هواپیماهای بدون سرنشین دارند تاکید کرد هرچه بخواهند می‌توانند تهیه کنند.

XS
SM
MD
LG