دادگستری یزد به خبر مربوط به «مشکوک بودن» مرگ یک دانشمند هوا فضا در این شهر واکنش نشان داده و بدون نام بردن از او اعلام کرده است «فرد مذکور کارمند معمولی یک شرکت صنعتی» بود و «بر اثر بیماری در بیمارستان» درگذشت.
مرگ یک دانشمند ایرانی به نام ایوب انتظاری که توسط برخی منابع خبری «مشکوک» و «به دلایل نامعلوم» توصیف شده بازتاب گستردهای در رسانههای اسرائیل و منطقه داشته است.
بر اساس گزارشها، ایوب انتظاری ٣٥ ساله که دارای مدرک دکترای مهندسی هوافضا از دانشگاه صنعتی شریف بود، در مرکز تحقیقات و توسعه شهر یزد بر روی توسعه موشک و پهپاد کار میکرد.
به نوشته تایمز اسرائیل، در برخی از گزارشها دلیل مرگ وی مسمومیت غذایی عنوان شده است.
دادگستری یزد با تکذیب جزییات اخبار منتشر شده میگوید با یکی از بستگان آقای انتظاری که «برای مطرح کردن خود در فضای مجازی، این شایعه را اولین بار منتشر کرده» برخورد میکند. دادگستری یزد جزییات بیشتری در این مورد ارایه نداده است.
در عین حال در شبکههای اجتماعی عکسی از حضور مهران فاطمی، استاندار یزد، در منزل خانواده انتظاری منتشر شده است.
گفته میشود استاندار یزد لوحی به خانواده آقای انتظاری داده است که در آن از ایوب انتظاری به عنوان «شهید راه علم و اقتدار کشور» یاد شده است.
از سوی دیگر، در توییتر خبری «الف» گفته شده است یکی از همکاران ایوب انتظاری بعد از ایجاد روابط دوستانه او را به شام دعوت کرده بود و او این دعوت را پذیرفت، اما آقای انتظاری در راه بازگشت به منزل احساس بیماری کرد و پس از انتقال به بیمارستان سیدالشهداء یزد در آنجا درگذشت.
بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی ایران به دنبال فردی هستند که میزبان شام آقای انتظاری بود اما او همان شب ایران را ترک کرد.
باراک راوید، روزنامهنگار هم در وبسایت خبری اسرائیلی والانیوز، با انتشار تصویری از آقای انتظاری، در توییتی به زبان عبری گفته بود او در ٣١ مه (١٠ خرداد) در شرایط نامشخصی درگذشته است.
گزارشهای مربوط به مرگ آقای انتظاری به دنبال انتشار خبر مرگ دومین سرهنگ نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی طی دو هفته گذشته منتشر میشود.
خبرگزاری رسمی دولت ایران، ایرنا، به نقل از یک مقام ناشناس اعلام کرد که سرهنگ علی اسماعیلزاده چند روز پیشتر بر اثر «یک حادثه در محل سکونت خود» در کرج جان باخت.
ایرنا بدون ارائه جزئیات درباره دلیل مرگ این سرهنگ سپاهی، گزارشهای مربوط به ترور وی را تکذیب کرد.
روز اول خرداد نیز دو موتورسوار ناشناس با شلیک پنج گلوله به سرهنگ حسن صیاد خدایاری در مقابل محل سکونتش در تهران، وی را کشتند. ایران انگشت اتهام ترور آقای خدایاری را به سوی اسرائیل نشانه گرفت. جمهوری اسلامی عمدتا اسرائیل را مسئول قتلهایی اینچنین و نیز حملات به تاسیسات هستهای طی چند سال گذشته معرفی کرده است.
اسرائیل روز جمعه به آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفته بود راه حل دیپلماتیک را برای رسیدگی به برنامه هستهای ایران ترجیح میدهد اما ممکن است در دفاع از خود، به صورت مستقل و یکجانبه علیه جمهوری اسلامی اقدام کند.