برگزاری اعتراضهای معیشتی از سوی کارگران، فرهنگیان و بازنشستگان که در هفتههای پایانی سال ۱۴۰۱ افزایش یافته بود، در روزهای اخیر نیز همچنان ادامه یافته است.
شماری از بازنشستگان تامین اجتماعی اهواز روز چهارشنبه ۱۶ فروردین مقابل اداره کل تامین اجتماعی استان خوزستان دست به برگزاری تجمع اعتراضی زدند.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، این تجمع در اعتراض به وضعیت بد معیشتی و عدم توجه مسئولین تامین اجتماعی به خواستههای بازنشستگان برگزار شد.
«گرانی، تورم، بلای جان مردم»، «فقط کف خیابون به دست میاد حقمون» و «نه مجلس نه دولت، نیستند به فکر ملت» از جمله شعارهایی بود که در این تجمع اعتراضی سر داده شد.
همزمان خبرگزاری کار ایران، ایلنا، نیز از تجمع حدود یکصد تن از کارگران کارخانه داروگر تهران خبر داد.
این کارگران در اعتراض به اخراج ۱۴ تن از همکاران خود و نگرانی نسبت به اخراج سایر کارگران این کارخانه مقابل ساختمان وزارت كار دست به برگزاری تجمع زدند.
یکی از کارگران معترض به خبرنگار ایلنا گفت: «این کارخانه بیش از ۱۰۰ کارگر دارد که امنیت شغلی آنها به دلیل داشتن قراردادهای موقت یک ماهه تامین نمیشود.»
یکی دیگر از این کارگران معترض نیز به ایلنا گفت سه ماه است که حقوق خود را دریافت نکردهاند و برخی از مزایای آنان مانند غذا و سرویس ایابوذهاب هم قطع شده است.
برخی از حسابهای کاربری فعال در زمینه حقوق کارگران و مسائل صنفی نیز روز چهارشنبه از برگزاری تجمعی اعتراضی از سوی کارکنان نظام مهندسی در مشهد خبر دادند.
این افراد به پرداختنشدن حقوق معوقه خود اعتراض دارند.
جمعی از پرستاران در شهرهای بابل و اراک نیز روز سهشنبه ۱۵ فروردین در اعتراض به عدم پرداخت تعرفه خدمات پرستاری و کمبودن میزان آن تجمعاتی اعتراضی برگزار کردند.
«تعرفه عادلانه حق ماست»، «تنهاترین رستهایم، از وعدهها خستهایم» و «با کرونا جنگیدیم، حمایتی ندیدیم» برخی از شعارهایی بود که این پرستاران معترض در تجمعات خود سردادند.
با پایان تعطیلات نوروزی شماری از فرهنگیان نیز در روز دوشنبه ۱۴ فروردین در استانهای همدان، آذربایجان غربی، بوشهر، فارس، و خراسان رضوی دست به تجمع و تحصن زدند.
این فرهنگیان به «ناکارآمدی طرح رتبهبندی»، وضعیت بد معیشتی و عدم رسیدگی به مطالباتشان اعتراض دارند.
همزمان در روز دوشنبه دو تجمع دیگر نیز از سوی بازنشستگان تامین اجتماعی در اعتراض به وضعیت نامناسب معیشتی در شهرهای اهواز و شوش برگزار شد.
عدم امنیت شغلی، عدم دریافت دستمزدهای معوقه، ناکافیبودن میزان حقوق و مزایا، بیمههای درمانی نامناسب و سایر مطالبات صنفی از جمله دلایلی بوده که طی ماههای گذشته منجر به برگزاری دهها تجمع اعتراضی از سوی کارگران، فرهنگیان و بازنشستگان شده است.
با توجه به تورم افسارگسیخته و افزایش سرسامآور قیمت کالاها و خدمات در ایران، بسیاری از اقتصاددانان و کارشناسان پیشبینی کردهاند که طی ماههای آینده شهرهای مختلف شاهد موج جدیدی از اعتراضات معیشتی باشد.