آتنا دائمی، فعال حقوق بشر، از انتقال مریم اکبری منفرد، زندانی سیاسی، از زندان سمنان به قرچک ورامین برای گذراندن دو سال حبس اضافی پس از تحمل ۱۵ سال حبس بدون مرخصی خبر داد.
آتنا دائمی در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی «ایکس» ضمن انتشار این خبر نوشت: «زینب جلالیان با ۱۷ سال حبس و مریم اکبری منفرد با ۱۵ سال حبسِ بدون مرخصی، قدیمیترین زنان زندانی سیاسی در تاریخ ایران هستند.»
پیشتر حسین تاج، وکیل مریم اکبریمنفرد، گفته بود مقامات جمهوری اسلامی چند ماه مانده به پایان دوره محکومیت این زندانی سیاسی پرونده جدیدی علیه او گشودهاند.
به گفته وکیل مریم اکبریمنفرد، این زندانی در این مدت حتی یک روز هم از زندان به مرخصی فرستاده نشده است.
حسین تاج، به سایت خبری «شرق» گفت: «مهر ماه سال جاری، ۱۵ سال حبس خانم اکبری منفرد در پرونده اول به پایان میرسد. او در این مدت حتی یک روز هم به مرخصی اعزام نشده است. خانم اکبری منفرد همچنین به ۲ سال حبس بابت پرونده دیگری محکوم شده است. اخیراً هم پرونده جدیدی علیه او تشکیل شده که مبنای آن، درخواست ستاد پیگیری و نظارت پروندههای موضوع اصل ۴۹ قانون اساسی است.»
حسین تاج افزود: «در ادعای مطروحه از سوی این ستاد، مطالبی به خانواده خانم اکبری منفرد و بستگان او نسبت داده شده است. و این ستاد درخواست توقیف و تملک اموال خانواده اکبری منفرد و بستگان او به سود «ستاد اجرای فرمان امام» را داده است. این پرونده به شعبه ۶ دادگاه انقلاب ارجاع شده، این شعبه مخصوص رسیدگی به موارد مربوط به اصل ۴۹ قانون اساسی است. هنوز زمان رسیدگی به این پرونده مشخص نشده و صرفا برای مرداد ماه، وقت نظارت تعیین شده است.»»
او میگوید طبق قوانین جاری در جمهوری اسلامی ایران «مجازات صرفا باید به فرد وارد شود و نزدیکان او را شامل نشود.»
پیشتر بارها گزارش شده است که مقامات حکومت روحانیون در ایران با هدف طولانیتر کردن دوره زندان پروندههای جدیدی را علیه زندانیان سیاسی که دوره محکومیت آنها رو به پایان است گشودهاند.
شهریورماه ۱۴۰۲ گزارش شد که دادگاه کیفری سمنان مریم اکبری منفرد را در پروندهای تازه به اتهام «نشر اکاذیب در فضای مجازی» به دو سال زندان «تعزیری» و پرداخت جریمه نقدی ۱۵ میلیون تومانی محکوم کرد.
مریم اکبری منفرد، متولد سال ۱۳۵۴ متأهل و دارای سه فرزند است. او ۱۰ دی ۱۳۸۸ در پی اعتراضات عاشورا در آن سال بازداشت شد و ابوالقاسم صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران او را به ۱۵ سال حبس تعزیری محکوم کرد.
دادگاه اتهام این زندانی سیاسی را «هواداری از سازمان مجاهدین خلق» اعلام کرد. اما حسن جعفری، همسر مریم اکبری منفرد، گفته است «تنها ارتباط» او با این سازمان «چند تماس تلفنی با خواهر و برادرش در کمپ اشرف در عراق بوده است.»
سه برادر و یک خواهر مریم اکبری منفرد در کشتار ۱۳۶۷ اعدام شدند.