اداره کل اطلاعات استان مازندران شامگاه شنبه ۱۲ شهریور با انتشار اطلاعیهای ۱۲ بهائی بازداشتشده را به جاسوسی و ارتباط با اسرائیل متهم کرد. اتهامهایی که قبلا هم علیه بهائیان مطرح شده و جامعه جهانی بهائی بارها آن را رد کرده است.
اداره کل اطلاعات استان مازندران ۱۲ بهائی بازداشتشده در این استان را اعضای یک شبکه جاسوسی معرفی کرده که در شهرهای مختلف استان مازندران فعالیت داشتند و با یک تشکیلات اسرائیلی در ارتباط بودند.
دو نفر از این افراد متهم شدهاند به این که در زمینه «ارتباطات پنهانی، شیوههای اجتماعسازی، و بهرهگیری از رسانههای بیگانه در بیتالعدل» آموزش دیدهاند.
بیتالعدل اعظم شورای بینالمللی آیین بهائی است و در بندر حیفا در اسرائیل واقع شده است. اما آن طور که فعالان حقوق بشر گزارش دادهاند این بهائیان بازداشتشده دختران و پسران جوانی هستند که روز چهارشنبه در منزل یکی از دوستانشان جمع شده بودند و درباره نقش تعلیم و تربیت در پیشرفت اجتماعی گفتگو میکردند که با هجوم ماموران امنیتی مواجه شدند. آنها پس از بازداشت به بازداشتگاه اطلاعات منتقل شدند.
در سالهای اخیر صدها بهائی به اتهامهایی مثل جاسوسی یا اقدام علیه امنیت ملی بدون اینکه سند و مدرکی برای این اتهامها منتشر شود، بازداشت و زندانی شدهاند. اتهامهایی که جامعه جهانی بهائی آنها را بیاساس میداند.
طی ماههای اخیر سرکوب بهاییان در ایران افزایش یافته است، دهها بهایی بازداشت شدهاند و صدها بهایی هم در انتظار برگزاری دادگاه یا آغاز دوران حبسشان هستند. هفته پیش هم ۲۵ بهایی در استان فارس به اتهامهایی مثل تبلیغ علیه نظام٬ برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویج عقاید بهائی جمعا به ۸۳ سال حبس محکوم شدند.
چندی پیش با اعلام نتایج کنکور سراسری مشخص شد که امسال هم مثل سالهای گذشته دهها بهائی از ورود به دانشگاه محروم شدهاند و از ادامه تحصیل بازماندند.
حدود یک ماه پیش هم ویدئوهایی منتشر شد از یورش ماموران حکومتی به خانههای بهاییان در روستای روشنکوه استان مازندران و تخریب خانههای آنها. اقدامی که جامعه جهانی بهائی آن را نشانه تشدید سرکوب سیستماتیک بهائیان دانست.
سازمان ملل متحد هم بارها از تبعیض علیه بهائیان در ایران انتقاد کرده و گفته که این اقدامات با تعهدات بینالمللی جمهوری اسلامی ایران در زمینه حق آزادی عقیده و مذهب مغایرت دارد٬ تعهدات ایران در چارچوب میثاق بینالمللی حقوق مدنی و سیاسی که از سال ۱۳۵۴ عضو آن است، میثاقی که آزادی مذهب را یکی از حقوق بنیادین انسانها میداند.