ژینا مدرس گرجی، روزنامهنگار و فعال حقوق زنان ساکن سنندج، از مراجعه به زندان برای تحمل محکومیت حبس خود خبر داد.
او روز شنبه ۱۲ آبان در حساب کاربریاش در «اینستاگرام» نوشت که با وجود تشدید «حاشیه و تبعیض جنسیت، طبقه و ملیت» در زندان زنان سنندج، با امید راهی این زندان میشود.
خانم مدرس گرجی ابتدا در خرداد سال جاری به اتهاماتی از قبیل «تشکیل دسته و گروه غیرقانونی»، «تبلیغ علیه نظام» و «ارتباط با دولتهای متخاصم» در مجموع به ۲۱ سال تبعید در زندان همدان محکوم شد.
در پی اعتراض این روزنامهنگار و فعال حقوق زنان و وکلایش، دادگاه تجدیدنظر او را از اتهام «ارتباط با دولتهای متخاصم» تبرئه و سرانجام به تحمل ۱۶ ماه حبس در زندان سنندج محکوم کرد.
وی در یادداشتی در این خصوص، با انتقاد از این حکم نوشت:«عمیقاً باور دارم که حق من و حق هیچکدام از ما چنین برخورد و قرار گرفتن در چنین شرایطی نیست.»
بازداشت آزاد عباسی، رئیس هیئت مدیره انجمن فرهنگی «نوژین»
شبکه های حقوق بشری گزارش دادند که آزاد عباسی، رئیس هیئت مدیره انجمن فرهنگی «نوژین» و معلم زبان کردی، روز پنجشنبه ۱۰ آبان بازداشت و برای تحمل محکومیت حبس دو ساله خود به زندان شهر قروه منتقل شد.
این فعال مدنی که تاکنون چندین بار بازداشت شده است، در بهمن سال گذشته از سوی شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو دهگلان به اتهامات «فعالیت تبلیغی علیه نظام» و «توهین به رهبری» به سه سال زندان محکوم شد که دو سال آن قابل اجرا خواهد بود.
پیشتر هم شماری از فعالان حوزه زبان کردی و اعضای هیئت مدیره انجمن فرهنگی «نوژین» از جمله سوما پورمحمدی و محمد مرادی نِصاری با برخوردهای قضایی و احکام اخراج از محل اشتغال مواجه شده بودند.
جاوید رحمان، گزارشگر پیشین ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد در امور ایران، در نشستی به میزبانی اندیشکده آتلانتیک تاکید کرده بود که «اقلیتهای قومی و دینی» در ایران با «تعقیب و آزار سازماندهیشده» روبرو هستند.
احضار چهار فعال صنفی معلمان استان خوزستان به دادگاه انقلاب
به گزارش کانال خبری «چالش صنفی معلمان ایران»، چهار فعال صنفی معلمان استان خوزستان؛ کوکب بداغی پگاه، پیروز نامی، علی کروشات و سیامک صادقی چهرازی به شعبه ۳ دادگاه انقلاب اسلامی اهواز احضار شدهاند.
اتهامات آنها «اجتماع و تبانی علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام»، «تشکیل گروه» و «اخلال در نظم عمومی» عنوان شده است.
این چهار فعال صنفی باید روز ۱۶ آبان به دادگاه انقلاب اهواز مراجعه کنند.
تشدید برخوردهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی با فعالان صنفی معلمان در سالهای اخیر با انتقادهای اتحادیههای بینالمللی کارگران و معلمان مواجه شده است.