لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۰:۴۰

ادامه اعتراضات کارگران پالایشگاه‌ها و احضار پرستاران معترض در استان البرز


تجمع کارگران پالایشگاه های گاز پارس جنوبی
تجمع کارگران پالایشگاه های گاز پارس جنوبی

همزمان با ادامه اعتراضات کارگران پالایشگاه‌ها، تعدادی از پرستاران معترض در استان البرز از سوی نهادهای حکومتی احضار شدند.

کارگران ارکان ثالث در ششمین هفته از اعتراضات صنفی و معیشتی خود روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور همراه با کارگران پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاه های اول، سوم، پنجم، ششم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم در پالایشگاههای گاز پارس جنوبی تجمع برگزار کردند.

کارگران معترض خواهان «حذف کامل شرکت‌های پیمانکاری، حق تجمع و اعتراض، و بازگشت به کار فوری بی قید و شرط همکاران» خود از جمله «حجت رضایی از پارس جنوبی و یاسر احمدی‌نژاد از شرکت ملی حفاری» هستند.

همچنین، معترضان خواهان «اجرایی شدن توافقات قبلی» از جمله «مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ (هزینه قطع امکانات رفاهی) که به صورت یکجانبه توسط برخی از مسئولان مجتمع دچار تغییراتی شده، اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی مشاغل و نظام پرداخت عادلانه و همتراز با نیروهای رسمی و قراردادی پیرو توافقات قبلی با وزارت نفت، اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای رانندگان غیرمالک خودروهای استیجاری، ساماندهی تردد و ایجاد امنیت شغلی برای آنان» شده‌اند.

کارگران معترض علاوه بر این خواهان «اجرای بدون تبعیض تردد ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت برای کارکنان اداری و پشتیبانی، اصلاح کامل مصوبه ناعادلانه مزدی شورای‌عالی کار» شده‌اند و می‌گویند: «اعتصابات ما کارگران پروژه‌ای برای پیگیری مطالباتمان ادامه دارد.»

کارکنان معترض ارکان ثالث می‌گویند «حذف پیمانکاران یک مطالبه سراسری ما کارگران در نفت است» و «به‌ویژه کار در شرایط سوزان تابستانی و کیفیت بد غذا و کمپ‌ها و سطح بهداشت محیط‌های کار و زندگی درد مشترک همه ما کارگران است.»

کارگران در مناطق مختلف ایران در سال‌های گذشته بارها در اعتراض به شرایط معیشتی خود اعتراض و اعتصاب کرده‌اند.

این اعتراض‌ها به طور عمده مربوط به پرداخت نشدن به موقع دستمزدها، حق بیمه، پایین بودن دستمزدها، اخراج نیروی کار و همچنین ادامه سیاست خصوصی‌سازی بوده است.


احضار پرستاران معترض در استان البرز

به گزارش خبرگزاری ایلنا، تعدادی از پرستاران معترض در استان البرز به واحد تخلفات اداری احضار شده‌اند.

احضارشدگان به «تخلف از قوانین» و «تحریک دیگران به کارشکنی و کم‌کاری» متهم شده‌اند.

بنا بر این گزارش، پرستاران اعتراض صنفی را «حق قانونی» خود دانسته و دانشگاه علوم پزشکی را متهم کرده‌اند که با احضار معترضان قصد دارد این حق قانونی را از پرستاران بگیرد.

پرستاران تاکید کرده‌اند که خواسته‌های کادر درمان کشور، قانونی و بر مبنای عدالت است.

پرستاران بارها طی سال‌های اخیر، به ویژه پس از دوران همه‌گیری کووید-۱۹ به شرایط شغلی خود اعتراض کرده‌اند. این اعتراضات در هفته‌های گذشته شدت گرفته و پرستاران دهها بیمارستان دولتی در بیش از ۲۰ شهر اعتصاب و یا تجمع کرده‌اند.

آنها می‌گویند اختلاف دریافتی گروه‌های شاغل در نظام سلامت ایران و میزان قابل قبول جهانی باید به حداقل برسد.

همزمان با تداوم پاسخگو نبودن مقامات وزارت بهداشت به مطالبات پرستاران، دبیرکل خانه پرستار، محمد شریفی‌مقدم، روز ۱۵ شهریور از مهاجرت ماهانه حدود ۲۰۰ پرستار از ایران خبر داد و ادامه روند کنونی در شرایط کاری پرستاران را «خطری جدی» برای امنیت سلامت ایران خواند.

XS
SM
MD
LG