لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۹ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۱۸

پنتاگون: ایران یک کشتی باری غربی را در خلیج فارس توقیف کرد


پنتاگون: ایران یک کشتی باری غربی را در خلیج فارس توقیف کرد
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

وزارت دفاع ایالات متحده، پنتاگون، روز سه شنبه اعلام کرد ایران یک کشتی باری غربی را در آب‌های خلیج فارس توقیف کرده است. وزارت دفاع آمریکا این اقدام را تحریک آمیز توصیف کرد.

پیشتر رسانه‌های خبری از توقف یک کشتی باری، که گفته می‌شود با پرچم جزایر مارشال در نزدیکی تنگه هرمز و آب‌های ایران در خلیج فارس در حرکت بود، توسط گشتی‌های دریایی ایران خبر داده بودند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، نیروهای ایرانی به سوی این کشتی تیراندازی کرده و آن را وادار به تغییر مسیر به سوی بندر عباس در جنوب ایران کردند. بر اساس گزارش ها، این کشتی ظاهرا درون مرزهای آبی های ایران توقیف شد.

شبکه خبری سی.ان.ان نیز در گزارشی گفت کشتی باری ابتدا از دستور نیروهای سپاه پاسداران سرپیچی کرد، اما بعد با تیراندازی آنها مواجه و وادار به توقف شد. بر اساس گزارش ها این کشتی ۳۴ خدمه دارد.

آلن ایر سخنگوی فارسی زبان وزارت خارجه ایالات متحده در گفتگو با بخش فارسی صدای آمریکا، با بیان این که هیچ شهروند آمریکایی در این کشتی باربری حضور نداشت، گفت با این حال «ما این تحولات را با دقت دنبال می‌کنیم.»

گفتگو با آلن ایر، درباره رویداد خلیج فارس و دیدار کری با ظریف
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:06:12 0:00

وی از ارائه جزئیات بیشتر در این زمینه خودداری کرد و گفت وزارت دفاع آمریکا در این مورد اطلاع رسانی خواهد کرد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل استیو وارن سخنگوی پنتاگون نوشت، پس از توقف این کشتی، نیروهای ایرانی وارد کشتی شدند؛ به گفته او گزارشی از مجروح شدن خدمه کشتی باری در این عملیات منتشر نشده است.

مقامات ایران هنوز به این خبر واکنش نشان نداده اند. اما یک مقام آگاه در سپاه پاسداران در گفتگو با خبرگزاری دولتی ایران گفت این کشتی تجاری با اداره بنادر ایران اختلاف داشته و سپاه پاسداران نیز به درخواست اداره بنادر، این کشتی را توقیف کرده است.

به گفته این مقام سپاه پاسداران، که ایرنا هویت او را فاش نکرده است، اداره بنادر ایران پیشتر در خصوص این موضوع به دادگاه مراجعه کرده و دادگاه نیز حکم توقیف کشتی را صادر کرده بود.

خبرگزاری غیررسمی تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران ایران، نیز پیشتر از قول یک مقام آگاه نوشت این موضوع به «احتمال قریب به یقین، هیچ ارتباطی با مباحث نظامی یا سیاسی نداشته و ندارد.»

به گفته این مقام آگاه،که تسنیم نامی از آن نبرده است، «این موضوع بیشتر به مباحث حقوقی مرتبط است، که سازمان بنادر و کشتیرانی می‌تواند درباره آن اطلاع رسانی کند.»

هوشنگ حسن‌یاری کارشناس امور نظامی کالج سلطنتی کانادا در گفتگویی از عمان با بخش فارسی صدای آمریکا گفت، در نبود اطلاعات کامل از این ماجرا، باید گفت که هر کشوری این حق را دارد که زمانی که کشتی که بدون هماهنگی وارد آب‌های سرزمینی آن می‌شود، می‌تواند آن کشتی را بازرسی کند و اگر مظنون بود، آن را برای بررسی بیشتر به سواحل خود منتقل کند.

هوشنگ حسن یاری: کشورها حق دارند کشتی مظنون در مرزهای خود را بازرسی کنند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:04:38 0:00

وی در پاسخ به این پرسش که آیا این موضوع می‌تواند به بحران یمن و اعزام ناوهای آمریکا به خلیج عدن ارتباط داشته باشد، گفت بدون دراختیار داشت اطلاعات کافی بسیار مشکل است که در این مورد اظهار نظر کرد، اما آنچه که این مساله را حادتر می‌کند، موضوع یمن و حضور بعضی از کشتی‌های نظامی ایرانی و آمریکایی و برخی از دیگر کشورها در آب‌های نزدیک یمن است.

به گزارش سی.ان.ان. این کشتی از طریق ارتباط رادیویی از نیروی دریای آمریکا تقاضای کمک کرد؛ اما نزدیک‌ترین ناو نظامی آمریکایی حدود ۶۰ مایل (۹۶ کیلومتر) با آنها فاصله داشت.

نیروی هوایی آمریکا یک ناوشکن و یک هواپیمای جنگنده را به منطقه اعزام و عملیات توقف کشتی را از نزدیک نظاره کرد. این شبکه به نقل از مقامات آمریکایی گفت هیچ سرنشین آمریکایی در این کشتی تجاری حضور ندارد.​

گفته می شود این کشتی متعلق به شرکت حمل و نقل مرسک (Maersk) است که به نیروهای آمریکایی خدمات می دهد و در ایالات متحده نیز دفاتری دارد. دفتر مرکزی شرکت مرسک در کپنهاگ دانمارک قرار دارد.

به گزارش آسوشتدپرس، مسئولان شرکت مرسک از وضعیت خدمه کشتی اظهار بی‌اطلاعی کرده‌اند، اما گفتند این کشتی توسط شرکت حمل و نقل دیگری به نام «ریکمرز» که دفتر مرکزی آن در هامبورگ آلمان قرار دارد، چارتر شده بود.

به گزارش رویترز، شرکت مرسک روز گفته است خدمه اش آسیبی نخورده اند.

جزایر مارشال، کشوری کوچک به ۱۸۱ کیلومتر مربع در اقیانوس آرام است، که در اواخر دهه هشتاد میلادی از زیر تسلط ایالات متحده خارج شد و اعلام استقلال کرد.

XS
SM
MD
LG