در ادامه تشدید فشارها بر فعالان صنفی معلمان، شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان از اخراج دو تن از کنشگران صنفی در کردستان و گیلان خبر داده و بر تداوم اعتراضات فعالان فرهنگی تاکید کرد.
به گزارش این تشکل صنفی، شیوا عاملیراد، نماینده پیشین انجمن صنفی معلمان مریوان، و فریبا انامی، از معلمان استان گیلان، احکام اخراج خود را دریافت کردند.
بنا براین گزارش، تاریخ اجرای حکم اخراج شیوا عاملیراد روز ۲۸ اردیبهشت ماه سال جاری و همزمان با حضور این فعال صنفی در کره جنوبی برای دریافت جایزه ویژه صلح به شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران اعلام شده است.
این شورای صنفی با اشاره به این نکته، حکم صادر شده را «تلافیجویانه» و «تعمدی» دانسته و آن را نمود دیگری از «رفتارهای خشونتآمیز» در مقابل فعالین صنفی معلمان ایران توصیف کرده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران همچنین به تائید حکم اخراج فریبا انامی از سوی هیات تجدیدنظر تخلفات وزارت آموزش و پرورش اعتراض کرده و این فعال صنفی را از معلمان پرتلاش بندر انزلی خوانده است.
این شورا در بیانیهای انتقادی، این گونه احکام را ناشی از «سوء مدیریت و فضای پادگانی و امنیتی» وزارت آموزش و پرورش توصیف کرده و از ادامه «گستردهتر» اعتراضات خبر داده است.
شماری از فعالان صنفی معلمان نیز در روزهای گذشته با احضار به دادگاه، احکام زندان و اخراج از کار مواجه شدهاند.
از جمله جلسه محاکمه عاتکه رجبی، معلم اخراجی در مشهد، در حالی روز دوشنبه ۳۰ مردادماه برگزار شد که به او فرصت مطالعه کیفرخواست داده نشد و ابلاغیهای هم برای حضورش صادر نشده بود.
جعفر ابراهیمی، بازرس شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران، هم به پنج سال محکوم شده است.
از سوی دیگر، محمود ملاکی، معلم زندانی در استان بوشهر، و محمد سعیدی ابواسحاقی، آموزگار در استان چهارمحال و بختیاری، هم حکم اخراج خود را دریافت کرده اند.
این در حالی است که بازنشستگان کشوری و فرهنگی با برگزاری تجمعات اعتراضی در چند شهر کشور در روز سهشنبه ۳۱ مردادماه خواستار آزادی معلمان زندانی شدند.