لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۶ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۱

تکرار اسیدپاشی‌ها به زنان در ایران؛ پلیس: اسیدپاش «از کمپ ترک اعتیاد» مرخص شده بود


اسید پاشی به سه زن در پارکی در شهریار ایران
اسید پاشی به سه زن در پارکی در شهریار ایران

مهتاب وحیدی راد - رسانه‌های ایران روز چهارشنبه هشتم دی‌ماه از بازداشت یک اسیدپاش در استان تهران خبر دادند، اما درباره هویت و انگیزه او خبری منتشر نشده است.

این فرد متهم است که روز سه‌شنبه به سه زن در پارکی واقع در شهریار اسید پاشیده بود.

حوالی ۱۰ صبح روز سه‌شنبه هفتم دی‌ماه فریاد سه زن در پارکی در شهریار طنین انداخت و توجه عابران را به خود جلب کرد٬ سه زن که برای ورزش صبحگاهی به این پارک رفته بودند٬ اما هدف اسیدپاشی قرار گرفتند.

بر اساس گزارش‌‌ها، یکی از این زنان در پی سوختگی در ناحیه دست و پا به بیمارستان منتقل شد٬ اما دو زن دیگر آسیب جدی ندیده‌اند و فقط لباس‌هایشان سوخته است.

کیوان ظهیری٬ فرمانده انتظامی غرب استان تهران٬ فرد اسیدپاش را مردی ۳۲ ساله معرفی کرد که «دارای سوابق کیفری سرقت و حمل موادمخدر و تخریب اموال عمومی» است و ۱۰ روز پیش از کمپ ترک اعتیاد مرخص شده بود.

از دیروز که این خبر منتشر شده٬ بار دیگر خاطره اسیدپاشی‌های سریالی و کابوس‌وار اصفهان زنده شده است.

برخی از کاربران شبکه‌های اجتماعی ریشه این اتفاقات را «نگاه تبعیض‌آمیز» به زنان می‌دانند.

و برخی دیگر هم با اشاره به سخنان سال گذشته یک روحانی در اصفهان٬ این خشونت‌ها را در نگاه ضد زن مسئولان جمهوری اسلامی ریشه‌یابی می‌کنند.

یوسف طباطبایی‌نژاد، امام جمعه اصفهان٬ مهرماه سال ۱۳۹۹ در سخنانی خواستار ایجاد ناامنی ِ تعمدی برای زنان «بدحجاب» شده بود.

پرونده‌ اسیدپاشی‌های اصفهان سه سال پیش به دلیل «عدم شناسایی مجرمان» مختومه اعلام شد٬ اما با گذشت بیش از هفت سال هنوز ابهامات و پرسش‌های بسیاری پیرامون آن وجود دارد. مهرماه سال ۱۳۹۳ دست‌کم چهار زن جوان در اصفهان هدف اسیدپاشی مردان موتورسوار قرار گرفتند.

اسیدپاشی‌هایی سریالی به منظور «صیانت از حجاب اسلامی» صورت زنانی را هدف گرفت که به گفته طرفداران حکومت ایران «بدحجاب» بودند.

یکی از این زنان، سهیلا جورکش، زن جوانی بود که علاوه بر سوختگی صورت بینایی یک چشمش را هم به طور کامل از دست داد.

مرضیه ابراهیمی دیگر قربانی این اسیدپاشی‌ها بود که انتشار عکس‌های او در رسانه‌ها توجه افکار عمومی را به خود جلب کرد٬ زن جوانی که اسید نیمی از صورتش را سوزاند و ردی از خشونت عریان علیه زنان را برای همیشه بر چهره او حک کرد.

مقام‌های جمهوری اسلامی به جای دستگیری عاملان این اقدامات٬ سال گذشته نگار مسعودی عکاس خبری را بازداشت کردند؛ عکاس و مستندسازی که با ثبت چهره مرضیه ابراهیمی تلاش کرد چهره این عمل «غیرانسانی و ضد زن» را به نمایش بگذارد.

شماری از فعالان حقوق زنان می‌گویند اسیدپاشان اصفهان «آتش‌ به‌ اختیارهایی» بودند که پس از سخنان رهبر جمهوری اسلامی و برخی روحانیون در اصفهان تصمیم گرفتند با این روش زنانی را که را «بدحجاب» تشخیص می‌دهند مجازات کنند٬ آتش به اختیارهایی که تا امروز از پیگرد قضایی و مجازات مصون مانده‌اند.

موضوعی که با تکرار این حادثه اکنون بار دیگر انتقاد کاربران شبکه‌های اجتماعی را برانگیخته است.

بر اساس مصوبه اردیبهشت سال ۹۸ مجلس شورای اسلامی٬ در پرونده‌های اسیدپاشی حق قصاص برای فرد قربانی همچنان محفوظ است٬ اما اگر او تقاضای قصاص نکند٬ فرد مجرم به پنج تا ۲۵ سال زندان محکوم خواهد شد.

اسیدپاشان در ایران عموما زنان را هدف قرار می‌دهند و فعالان حقوق زنان ریشه این اتفاقات را «قوانین ضد زن و نگاه تبعیض‌آمیز» حاکمیت نسبت به زنان می‌دانند.

به گفته برخی مقام‌های بهداشتی در ایران سالانه ده‌ها تن در کشور قربانی اسیدپاشی می‌شوند٬ اما آمار دقیقی درباره آسیب‌دیدگان ناشی از این اسیدپاشی‌ها در دست نیست.

XS
SM
MD
LG