لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۱۹

خبر حمله یک راننده به دو زن «بدحجاب» در ارومیه در رسانه‌های خارجی انعکاس یافت


دو زن در خیابان کاشانی شهر ارومیه بعد از درگیری لفظی بر سر حجاب اجباری در اثر تصادف عمدی مجروح شدند، عکس از ایلنا
دو زن در خیابان کاشانی شهر ارومیه بعد از درگیری لفظی بر سر حجاب اجباری در اثر تصادف عمدی مجروح شدند، عکس از ایلنا

دو زن قربانی «تصادف عمدی» در شهر ارومیه، در بیمارستان بستری شده اند و یک خبرگزاری ایران حال آنها را «مساعد» گزارش داد؛ هر چند که افزود یکی از این دو زن «دچار آسیب‌دیدگی زیادی شده است.»

بنا به گزارش خبرگزاری‌های ایران، عصر روز یکشنبه راننده یک خودروی پژو پارس، در خیابان کاشانی شهر ارومیه، بعد از درگیری لفظی با دو زن که آنها را «بدحجاب» تشخیص داده بود، با خودرو به آنها کوبید و در این تصادف عمدی، هر دو زن مجروح شدند. راننده که بعد از تصادف از محل فرار کرده بود «در ساعات پایانی شب دوشنبه دستگیر شد.»

میثم محمدی، خبرنگار مقیم ارومیه در توئیتی که بارها بازنشر شده، گزارش داد که راننده خودرو پرشیا سفید رنگ بعد از درگیری لفظی با دو زن که به پوشش ظاهری آنها اعتراض داشت، سوار خودرو شد و «با دنده عقب آنها را زیر» گرفت.

حسین مجیدی، دادستان عمومی و انقلاب شهر ارومیه بعد از اعلام دستگیری راننده خودرو، گفت: «اجازه خودسری و بی‌قانونی به کسی نخواهیم داد.»

بهنام دلریش، نماینده آیت آلله خامنه ای و دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر آذربایجان غربی، گفت: «این‌ گونه صحنه‌ها مربوط به امر معروف و نهی از منکر نیست و نباید اجازه سوءاستفاده به برخی داده شود.»

همچنین، مسعود خرم‌نیا، فرمانده انتظامی آذربایجان غربی گفت: «با توجه به اینکه حادثه مذکور در جریان یک هنجارشکنی رخ داده، موضوع به صورت ویژه در دستور کار پلیس اطلاعات و امنیت عمومی انتظامی استان قرار گرفته است.»

غلامحسین محسنی اژه‌ای، رئیس قوه قضائیه نیز دستور داده فورا به این پرونده رسیدگی شود.

این حادثه در رسانه‌های اجتماعی انعکاس گسترده ای داشته است. در کلاب هاوس، چندین اتاق با استفاده از عبارت «آتش به اختیار» برای بحث در این باره گشایش یافت که هر یک صدها نفر را گرد هم آورد. باشگاه کلاب هاوس «ایران آباد» عنوان اتاق خود را «آتش به اختیار!! زیر گرفتن بی‌حجاب، وحوش یا به هوش؟»‌ گذاشت و باشگاه «اسپیسی» در عنوان اتاق نوشت: «آتش به اختیار! اسیدپاشی، زیر گرفتن با ماشین، بعدی؟»

پایگاه خبری پرخواننده «دیلی بیست» آمریکا در گزارش خود درباره این رویداد، نوشت مقررات حجاب اجباری بعد از انقلاب اسلامی سال ۱۳۵۷ برای زنان و دختران بالای ۹ سال در ایران وضع شده است، اما در سال های اخیر، زنان ساکن شهرهای بزرگ به طور فزاینده آن را رعایت نمی‌کنند.

در اسرائیل‌، روزنامه «هاآرتص» این خبر را به نقل از خبرگزاری ایلنا پوشش داد و افزود: «در ۴۲ سالی که از انقلاب اسلامی می‌گذرد، همچنان اکثریت زنان ایران با حجاب اجباری مخالف هستند و پلیس و مقامات دادگستری می‌گویند اجرای این قانون غیرممکن است زیرا به صدها بازداشت در روز نیاز دارد.»

هاآرتص افزود در عین حال بخش‌های بزرگی از جمعیت کشور عقیده دارند که قصور در رعایت حجاب اجباری می‌تواند به انحطاط اخلاقی در کشور بیانجامد و تظاهرات برای تحمیل حجاب اجباری گاهی به خشونت کشیده می‌شود.

معصومه ابتکار، معاون سابق امور زنان و خانواده رئیس جمهوری اسلامی، تصادف عمدی با دو زن در ارومیه را ناشی از «سطحی‌نگری» و «مردود» دانست که به گفته وی «در چارچوب ارشاد نیست.»

سلمان ذاکر، نماینده ارومیه در مجلس شورای اسلامی به خبرگزاری ایلنا‌ گفت: «برخورد خودرو سواری با عابران پیاده به بهانه امر به معروف و نهی از منکر، به هیچ وجه پذیرفتنی نیست.»

توئیت معصومه پاشائی بهرام، نماینده مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی را هم خبرگزاری‌های ایران نقل کردند. وی در حساب شخصی خود نوشت: «پاسخ قضائی محکم به رفتار طالبانی می‌دهیم.»

نشریه آمریکائی «دیلی بیست» یادآور شد که در سال ۱۳۹۸، مرکز حقوق بشر ایران به لایحه‌ای که برای حراست بیشتر از زنان در برابر خشونت تدوین شده بود، اعتراض کرد. این نشریه نوشت خشونت و خشونت خانگی به عنوان جرائم قابل مجازات در این لایحه تعریف نشده و نه تنها از زنان در برابر خشونت حراست نمی‌کند، بلکه بینش‌های متحجر، تبعیض‌آمیز و جنسیت‌گرایانه در باره زنان را اشاعه می‌دهد و حمایت می‌کند.

XS
SM
MD
LG