یک روز پس از توقیف دو کشتی یونانی توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، شبکه تلویزیونی دولتی «العالم» در گزارشی با لحن تهدیدآمیز به حضور ١٧ کشتی دیگر یونانی در خلیج فارس اشاره کرد.
العالم در گزارش خود دو کشتی توقیفشده «پرودنت واریر» و «دلتا پوزیدون» را که روی هم رفته حامل یک میلیون و ٨٠٠ هزار بشکه نفت یا دیگر فرآوردههای نفتی هستند، به «تداوم نقض صریح قوانین و مقررات بینالمللی حقوق دریاها و کنوانسیونهای بینالمللی مربوطه» متهم کرده است.
این شبکه خبری دولت ایران در پایان گزارش خود و در تهدیدی آشکار عنوان کرده است: «اگر پیام این دو نفتکش توقیف شده برای برخی از مقامات یونانی روشن نیست، باید منتظر باشند تا خود را در موقعیتی قرار دهند که پیامهای بیشتر و واضحتری برای آنها از سوی تهران فرستاده شود به ویژه اینکه اکنون ١٧ کشتی دیگر یونان در خلیجفارس حضور دارد.»
اما نورنیوز، رسانه خبری نزدیک به شورای عالی امنیت ملی، نیز که روز گذشته جزو نخستین رسانههای حکومتی بود که از «اقدام تنبیهی» علیه یونان خبر داده بود، روز شنبه در توییتی توقیف دو نفتکش یونانی را «پاسخ قانونی و متناسب جمهوری اسلامی به اقدام دولت یونان» خواند.
- توصیه به خودداری از سفر به ایران
روز گذشته نیز وزارت امور خارجه یونان با «دزدی دریایی» نامیدن توقیف دو کشتی این کشور توسط سپاه پاسداران از تسلیم یک یادداشت اعتراضی «شدیدالحن» به سفیر ایران در آتن خبر داد.
وزارت امور خارجه یونان با هشدار نسبت به تاثیرات منفی این اقدام بر روابط دو کشور و نیز روابط ایران با اتحادیه اروپا، بر لزوم آزادی فوری این کشتیها و خدمههایشان تاکید کرده و از شهروندان این کشور خواسته از انجام سفر به ایران خودداری کنند.
این وزارتخانه همچنین با احضار سفیر جمهوری اسلامی در یونان نسبت به این اقدام سپاه پاسداران ابراز نگرانی کرد.
در همین حال سازمان بنادر و دریانوردی هم علت توقیف دو فروند نفتکش یونانی در آبهای خلیج فارس را برخی تخلفات دریایی اعلام کرد.
در بیانیه این سازمان آمده است که دو فروند کشتی یونانی به دلیل تخلفات دریایی صورت گرفته، فعلا توقیف شده اند و مسئله بر اساس شواهد، اسناد و مدارک در حال بررسی است و پس از تکمیل مدارک، اقدامات قضایی لازم صورت می گیرد.
سازمان بنادر و دریانوردی همچنین ضمن تکذیب بازداشت خدمه این دو نفتکش یونانی، گفته است که تمامی خدمه هر دو کشتی یونانی در صحت و سلامت کامل به سر می برند و در حالی که روی کشتی قرار دارند، مطابق قوانین بینالمللی از آنها محافظت، نگهداری و هرگونه خدمات لازم به آن ها ارائه میشود.
در بیانیه این سازمان آمدهاست که جمهوری اسلامی به عنوان یکی از متعهدین به کنوانسیون کار دریایی ۲۰۰۶ به تعهدات خود در قبال تمامی دریانوردان از جمله دریانوردانی که مهمان تلقی می شوند، عمل می کند.