لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۵۱

مدیر مرکز ملی مبارزه با تروریسم: تهدیدهای جمهوری اسلامی «بسیار نگران‌کننده» است


گروه وابسته به القاعده - آرشیو
گروه وابسته به القاعده - آرشیو

کریستین ابی زید، مدیر مرکز ملی مبارزه با تروریسم، روز سه‌شنبه در اندیشکده واشنگتن به ارزیابی عملیات خارجی جمهوری اسلامی پرداخت.

او همچنین گفت که جانشینان بالقوه ایمن الظواهری، رهبر القاعده، در ایران زندگی می‌کنند.

کریستین ابی زید در سخنانی در اندیشکده واشنگتن، چشم انداز تهدید تروریسم جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۳ را فوق‌العاده نگران‌کننده خواند، اما افزود این تهدیدها با کارهایی که از جمهوری اسلامی در گذشته دیده شده ناسازگار نیست. ابی زید گفت این اقدامات بسیار «حساب‌شده‌‌» هستند و از این بابت به شدت نگران‌کننده محسوب می‌شوند.

او به نمونه اخیر تهدید علیه شهروندان آمریکا اشاره کرد و گفت: «همین چند روز پیش، فکر می‌کنم شاهد انتشار یک ویدیوی تهدیدآمیز دیگر از یک حساب کاربری وابسته به سپاه بودیم که از ترامپ، رئیس‌جمهوری سابق، مشاور امنیت ملی سابق، و فرمانده سابق سنتکام به عنوان اهداف کلیدی در کارزار انتقام‌جویی نام برد. و این علاقه از سوی آنها همچنان ادامه دارد و آنها بسیار علنی اعلام می‌کنند.»

ابی زید افزود: «ما از تلاش آنها برای پیگیری این تهدیدات در داخل ایالات متحده شواهد واقعی داریم و این یک نگرانی واقعی است. تهدیدها علیه کنشگران و روزنامه‌نگاران ایرانی اینجا در ایالات متحده نیز مداوم و نگران کننده است. و بنابر این اینکه ایران عملاً در چارچوب یک نبرد نیابتی عمل نمی‌کند نیازمند توجه است. این فقط یک نبرد نیابتی نیست، بلکه حکومت ایران از توانایی خود برای تهدید افراد مختلف در سراسر جهان استفاده می‌کند.»

او افزود گفت که تهدیدهای ایران در خارج از آمریکا اعم از عراق، سوریه، و یمن و همچنین علیه اهداف اسرائیلی ادامه دارد و متوقف نشده است و ایران از فناوری‌های جدید و گروه‌های نیابتی‌اش این تهدیدات را عملی می‌کند.

ابی زید در پاسخ به سوالی در مورد آینده القاعده پس از کشته شدن ایمن الظواهری در افغانستان گفت که القاعده دیگر ساختار منسجم گذشته را ندارد و اگر به دنبال رهبری جدیدی باشند، تنها رهبران آنها در ایران هستند.

او گفت: «بله، بهترین نامزدها سیف‌العدل و عبدالرحمن مغربی هستند که در ایران حضور دارند. اعضای القاعده در مورد آن چه فکر می‌کنند؟ این شبکه نسبت به این واقعیت که رهبرانش تقریباً مطمئناً با اطلاع دولت ایران در آنجا هستند، چه واکنشی دارد؟ این برای اعتبار آنها چه معنایی دارد؟ این بر توانایی آنها در رهبری یک سازمان بسیار گسترده که به دلیل از بین رفتن رهبر آن روز به روز ارتباطشان کمتر می‌شود چه اثری دارد؟»

پلیس فدرال آمریکا در فهرست اسامی افراد مورد تعقیب، جوایزی برای دستگیری این افراد اعلام کرده است.

جمهوری اسلامی بارها اتهام پناه دادن این افراد را به دلیل اختلاف در ایدئولوژی رد کرده است.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG